Την ίδια στιγμή που αποχαιρετάμε το καλοκαίρι, δίνοντάς του μια άξια θέση στις νοσταλγικές αναμνήσεις που θα μας συνοδεύουν, το φθινόπωρο μας καλεί σε άμεση ανασύνταξη. Λίγο οι ρυθμοί της δουλειάς και πολύ περισσότερο η αλλαγή του καιρού  βοηθούν πολύ στην προσαρμογή μας στις απαιτήσεις της νέας εποχής, για δυναμικά ξεκινήματα σε όλα τα πεδία.

Μέσα σε όλα αυτά που καλούμαστε να αναδιαμορφώσουμε, εντάσσεται και η ντουλάπα μας, η οποία καλείται να προσλάβει λιγότερο ανάλαφρο και περισσότερο φθινοπωρινό χαρακτήρα τόσο σε υφές και υφάσματα όσο και σε χρώματα. Τι γίνεται, όμως, με τα καλοκαιρινά ρούχα που παίρνουν δρόμο; Ο τρόπος σωστού καθαρισμού αλλά και φύλαξής τους θέτει τις προϋποθέσεις για την καλή κατάσταση και τη φόρμα που πρέπει να κρατήσουν όσο καιρό δεν χρησιμοποιούνται. Ακολουθήστε, λοιπόν, πιστά τις παρακάτω εύκολες και ανέξοδες συμβουλές για να τα ξαναβρείτε του χρόνου όπως ακριβώς τα αφήσατε.

  1. Το μεγάλο… ξεκαθάρισμα

Είστε απόλυτα βέβαιοι πως τα καλοκαιρινά ρούχα που πρόκειται να αποθηκεύσετε αξίζουν όντως μια θέση στην ντουλάπα σας; Πριν μπείτε στη διαδικασία καθαρισμού και αποθήκευσής τους, ελέγξτε κατά πόσο παραμένουν σε καλή κατάσταση. Αν έχουν σκιστεί και δεν επιδιορθώνονται δεν υπάρχει λόγος να τα κρατήσετε, ενώ το ίδιο ισχύει αν έχετε πολύ καιρό να τα βάλετε. Κατά πάσα πιθανότητα το γούστο σας ή οι αντιλήψεις σας για αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουν δραματικά το επόμενο καλοκαίρι, οπότε γλιτώστε από το δράμα του “δεν έχω τίποτα να βάλω” μόλις τα αντικρίζετε. Δωρίστε τα σε φίλους, φιλανθρωπικές οργανώσεις ή ανακυκλώστε τα. Κρατήστε, επίσης, στην γκαρνταρόμπα σας καλοκαιρινά κομμάτια που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα και τη νέα σεζόν, όπως σορτσάκια ή κοντομάνικα μπλουζάκια, ιδανικά για το γυμναστήριο ή τις βόλτες στο πάρκο τις καλές μέρες του χειμώνα.

  1. Σωστό πλύσιμο με το σωστό απορρυπαντικό

Ακόμα και αν δεν φαίνονται βρόμικα ή ταλαιπωρημένα, ένα φρεσκάρισμα στα καλοκαιρινά σας θα τα ανανεώσει, κρατώντας τα χρώματα και τις ίνες τους σε καλή κατάσταση για όσο καιρό περιμένουν να τα ξαναφορέσετε. Φροντίστε μόνο να τα πλύνετε με ένα αξιόπιστο απορρυπαντικό και μαλακτικό, για να επιτύχετε ασύγκριτη καθαριότητα και απαλότητα στα υφάσματα.

Ιδανική για αυτή την απαιτητική δουλειά δεν είναι άλλη από την εκτεταμένη γκάμα απορρυπαντικών και μαλακτικών του Εύρηκα Μασσαλίας, που αγαπά να φροντίζει τα ρούχα σας, διατηρώντας τα σαν καινούρια για πολύ περισσότερο χρόνο. Μην ξεχάσετε, τέλος, αφού τα πλύνετε, να τα αφήσετε να στεγνώσουν πολύ καλά, για να αποφύγετε το ενδεχόμενο ανάπτυξης μούχλας στο κλειστό και μη αεριζόμενο περιβάλλον που θα βρίσκονται για τους επόμενους μήνες.

  1. Εφαρμόστε ένα έξυπνο δίπλωμα

Αφού τα πλύνετε και τα στεγνώσετε, σειρά έχει το δίπλωμα. Το σωστό και συγυρισμένο δίπλωμα βοηθά να συμμαζευτεί ο χώρος. Μπορεί σε κάποιους να φαντάζει περιττό, όμως σκεφτείτε ακόμη πόσο χώρο μπορείτε να εξοικονομήσετε στην ντουλάπα ή στο πατάρι αν τα ρούχα σας βρίσκονται μέσα σε σακούλες με κενό αέρος. Αν δεν έχετε και δεν μπορείτε να προμηθευτείτε, χρησιμοποιήστε καθαρές αρωματικές σακούλες Mr.Bin! Θα δείτε ότι τα σακούλια ‘‘κουζίνας’’ και “WC” έχουν πολλαπλές χρήσεις!

Αν πάλι έχετε ρούχα που απαιτούν ειδικές συνθήκες αποθήκευσης λόγω υφάσματος ή μεγέθους (π.χ. μακριά φορέματα, κοστούμια), παραλείψτε το δίπλωμα και αποθηκεύστε τα κατευθείαν σε ειδικές υφασμάτινες θήκες που θα κρεμάσετε στην ντουλάπα.

  1. Καθαριότητα της ντουλάπας

Αφού έχετε φρεσκάρει και διπλώσει τα ρούχα σας, δεν μπορείτε παρά να της κάνετε ένα απαλό καθάρισμα πριν τα ταχτοποιήσετε. Χρησιμοποιήστε σε βρεγμένο πανί το υπέροχο Roklin Ultra και κάντε ένα πέρασμα. Στεγνώστε με καθαρό στεγνό πανί. Μυστικό: Ψεκάστε με το Aroxol Moth & Mites για επιπλέον προστασία και η ντουλάπα σας είναι έτοιμη!

  1. Αποθηκεύστε και προστατευτείτε αποτελεσματικά από τον σκόρο 

Αποφύγετε τη χρήση χάρτινων σακουλιών αφού μπορεί να ελκύσουν διάφορα έντομα. Κάτι που μπορείτε πολύ εύκολα να αποτρέψετε με πλαστικές σακούλες ή θήκες αεροστεγούς σφράγισης. Βέβαια και με τις ειδικά σχεδιασμένες κρεμάστρες Aroxol Moth Gel, που περιέχουν δραστικό σκοροκτόνο σε μορφή τζελ με υπέροχο άρωμα λεβάντας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ανάμεσα στις κρεμάστρες όσο και ανάμεσα στα διπλωμένα ρούχα. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε Aroxol φακελάκια.

Αν αγαπάτε την οργάνωση, μπορείτε επίσης να κατηγοριοποιήσετε τις σακούλες σας ανά τύπο ρούχου (π.χ. σακάκια, παντελόνια, μπλουζάκια κλπ) ή ακόμα και ανά χρώμα, διασφαλίζοντας έτσι πως δεν θα ξεβάψουν κατά λάθος χρωματίζοντας κάποιο ρούχο που είχε την ατυχία να αποθηκευτεί μαζί τους στην ίδια σακούλα. Μια εξίσου ωραία ιδέα είναι να κολλήσετε πάνω τους αυτοκόλλητες ετικέτες πάνω τους θα έχετε αναγράψει το περιεχόμενο τους. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να ανατρέχετε σε αυτές όποτε είναι αναγκαίο χωρίς να φέρνετε τον κόσμο ανάποδα.

Αξίζει, λοιπόν, να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον σωστό καθαρισμό και την αποθήκευση των καλοκαιρινών. Αν το κάνετε σωστά, είναι βέβαιο πως θα σας αποζημιώσουν με την υπέροχη καθαριότητα και τα αρώματά τους μόλις έρθουν πάλι στο προσκήνιο. Για αυτόν το λόγο συστήνουμε να εμπιστευτείτε για άλλη μια φορά την αξιοπιστία της Εύρηκα, που σας περιμένει σε όλες τις υπεραγορές με τον πιο αξιόμαχο… στόλο απορρυπαντικών, καθαριστικών και σκοροαπωθητικών.

Και να θυμάστε αυτό. Μπορεί να αποχωριζόμαστε προσωρινά τα καλοκαιρινά μας ρούχα, αλλά η θετική “καλοκαιρινή” μας διάθεση είναι στο χέρι μας να μην μας εγκαταλείψει ποτέ.

Καλή σεζόν!

Back to view all