Είναι αλήθεια πως η ανακύκλωση γνωρίζει σήμερα μεγάλη απήχηση, καθώς την προσπάθεια ενθαρρύνουν επίσημα οι κρατικές αρχές με τη συλλογή των χαρτιών, μετάλλων και πλαστικών σε ειδικούς κάδους. Η ανακύκλωση είναι η απτή απόδειξη πως ο άνθρωπος έχει την τεχνογνωσία αλλά και την ευαισθητοποίηση μέσα από την αποσύνθεση και ανασύνθεση των ανακυκλούμενων απορριμμάτων του να προστατεύσει τον πλανήτη. Η κομποστοποίηση, από την άλλη, αξιολογείται από τους περιβαλλοντολόγους ως ένας εξίσου σημαντικός κρίκος της ίδιας προσπάθειας.

Σε κομποστοποίηση υποβάλλονται όλα τα οργανικά απόβλητα, όπως υπολείμματα τροφών, καφέ, τσαγιού και φύλλα δέντρων, των οποίων η διάσπαση δημιουργεί αέρια όπως το μεθάνιο, που επιτείνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Green Dot, το 41% των απορριμμάτων του νοικοκυριού είναι οργανικό, γι’ αυτό, την επόμενη φορά θυμηθείτε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κομποστοποίηση για τη δημιουργία φυσικού λιπάσματος στον κήπο σας.

Συντασσόμενη πλήρως προς αυτή τη λογική, η Εύρηκα (ιδρυτικό μέλος της Green Dot Cyprus) προωθεί εδώ και χρόνια τις έννοιες της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, προμηθεύοντας το κοινό με προϊόντα απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον. Στην αιχμή της παραγωγής τέτοιων προϊόντων βρίσκονται τα σακούλια MrBin, τα οποία καλύπτουν πολύπλευρα τις ανάγκες για συλλογή των απορριμμάτων αλλά και αποθήκευση σε ένα σύγχρονο σπίτι.

Τα σακούλια MrBin αποδεικνύουν έμπρακτα την οικολογική συνείδηση με την οποία είναι φτιαγμένα, καθώς είναι ΟΞΟ-βιοδιασπώμενα και έχουν την ικανότητα να διασπώνται στη φύση μέσα σε διάστημα τεσσάρων χρόνων, χωρίς να εκπέμπουν οποιεσδήποτε επιβλαβείς ουσίες. Διαθέτουν 3στρωματική τεχνολογία που ευνοεί τη χρήση λιγότερου πλαστικού, ενισχύοντας παράλληλα την ελαστικότητα και την αντοχή του σακουλιού.

Από την εκτενέστατη γκάμα της σειράς Mr. Bin, ενδεικτικά μονάχα αναφέρουμε:

  • Τα σακούλια Mr. Bin για ανακύκλωση PMD προορίζονται για την απόρριψη και διαλογή οικιακών συσκευασιών όπως πλαστικὠν μπουκάλων, δοχείων και βάζων από PET, PE & HDPE, μεταλλικών συσκευασιών και συσκευασιών ποτών τύπου tetrapak.
  • Τα σακούλια Mr. Bin για ανακύκλωση χαρτιού, στα οποία μπορεί κανείς να απορρίψει χαρτόκουτα και χαρτοκιβώτια συσκευασίας, μαζί με εφημερίδες, περιοδικά, χαρτί γραφείου και διαφημιστικά έντυπα.

Όσο περισσότερο αυξάνονται τα απορρίμματα που προέρχονται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, τόσο η ανάγκη για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποιήση των ωφέλιμων μερών τους που προέρχονται κατά τη διάσπαση, θα επιτείνεται. Γι’ αυτό και είναι χρέος όλων μας, ιδιωτών και εταιρειών, να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα ενστερνιζόμενοι έμπρακτα την ιδέα πως τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο. Έτσι μόνο θα καθορίσουμε με τους ευνοϊκότερους όρους το μέλλον της δικής μας και των επόμενων γενιών.

Back to view all