Η ανανέωση της ντουλάπας την άνοιξη είναι μια ευχάριστη όσο και απαραίτητη διαδικασία. Τώρα που ο καιρός σταδιακά ανοίγει και το κρύο του χειμώνα υποχωρεί, έρχεται σιγά σιγά η ώρα να αποχαιρετίσουμε τα βαριά πουλόβερ, τα μάλλινα παλτά και τα χοντρά σκεπάσματα. Στη μεταβατική αυτή περίοδο μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού είναι χρήσιμο να αναδιοργανώσουμε τα συρτάρια και τις καμπίνες της ντουλάπας, έτσι ώστε να αποθηκεύσουμε σωστά τα ρούχα που δεν χρειαζόμαστε πια, αλλά και να φέρουμε σε περισσότερο προβεβλημένη θέση τα πιο λεπτά ρούχα που θα μας συντροφεύσουν από εδώ και πέρα.

Αν και φαίνεται λοιπόν μια απλή διαδικασία, χρειάζεται καλή οργάνωση και να αφιερώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με το μέγεθος και την ποσότητα των ρούχων. Οι παρακάτω 5 συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες στο να τελειώσετε την ανανέωση της ντουλάπας σας με τον πιο διασκεδαστικό και αποτελεσματικό τρόπο.

1. Εφοδιαστείτε με όρεξη

Η καλή διάθεση είναι σύμμαχος κυρίως όταν μιλάμε για μια δουλειά που ίσως πάρει λίγο περισσότερο χρόνο. Μην επιχειρήσετε, λοιπόν, την αναδιάταξη της ντουλάπας σας όταν νιώθετε άσχημα ψυχολογικά ή δεν έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας. Ιδανικότερα επιλέξτε ένα Σαββατοκύριακο που δεν έχετε προγραμματίσει άλλες δουλειές και για να κάνετε ακόμα πιο ευχάριστη την εμπειρία, καλέστε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο που θα σας βοηθήσει στο αντικειμενικό ξεκαθάρισμα των ρούχων που δεν χρειάζεστε ή δεν σας ταιριάζουν πια.

2. Όλα έξω

Προκειμένου να έχετε μια καλύτερη εποπτεία και μια σφαιρική άποψη των ρούχων που πρέπει να αποθηκεύσετε, είναι αναγκαίο… κακό να τα βγάλετε όλα έξω από τις θήκες, τις κρεμάστρες και τα συρτάρια της ντουλάπας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να κάνετε μια αρχική ταξινόμηση εκτός ντουλάπας, ώστε να τα τοποθετήσετε σε δεύτερο χρόνο στο εσωτερικό πανεύκολα. Εκτός αυτού, μια άδεια ντουλάπα είναι απαραίτητη για να μπορέσετε να καθαρίσετε σχολαστικά κάθε γωνιά της, επιτρέποντας παράλληλα σε κάθε χώρο να αεριστεί επαρκώς. Χρησιμοποιήστε υγρό πανί με υγρό γενικού καθαρισμού #Roklin. Σκουπίστε με στεγνό πανί και μην ξεχάσετε να ψεκάσετε με #Aroxol σκοροκτόνο / ακαρεοκτόνο προτού συγυρίσετε τα ρούχα σας. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα ρούχα σας είναι καθαρά πριν τα αποθηκεύσετε.

3. Ώρα για αποχωρισμούς

Από τη μια αυτά που δεν σας κάνουν και από την άλλη αυτά που ποτέ δεν θα φορέσετε, αναπόφευκτα θα αποχωριστείτε κάποια ρούχατης γκαρνταρόμπας σας. Αποφασίστε, λοιπόν, αντικειμενικά και χωρίς συναισθηματισμούς τι είναι αυτό που δεν σαςβόλεψε, όσο όμορφο ή ακριβό κι αν είναι. Ακολουθήστε τον σωτήριο «κανόνα του ενός χρόνου», σύμφωνα με τον οποίον ό,τι δεν έχει φορεθεί πάνω από έναν χρόνο, πιθανότατα δεν θα φορεθεί ποτέ. Φυσικά, επειδή τίποτα δεν πάει χαμένο, επιλέξτε να μην πετάξετε κάτι, αντίθετα να το χαρίσετε σε όσους πιστεύετε πως θα το χρησιμοποιήσουν ή σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

4. Ομοιομορφία και πρακτικότητα

Για να φωτίσετε την ντουλάπα, να την κάνετε πιο χαρούμενη αλλά και να εξοικονομήσετε χώρο, διαλέξτε όμορφες και ομοιόμορφες κρεμάστρες σε χαρούμενα χρώματα που συμβαδίζουν με την ανοιξιάτικη διάθεση. Στην αγορά θα βρείτε πολλά διαφορετικά σχέδια που μπορούν και αποθηκεύουν μαζί αρκετά είδη, ενώ μια εξίσου καλή ιδέα είναι να προμηθευτείτε και κάθετες κρεμαστές υφασμάτινες θήκες για να τοποθετήσετε φουλάρια, ζώνες, τσάντες και άλλα αξεσουάρ που δεν μπορούν να κρεμαστούν από μόνα τους.

5. Κρατήστε το σκόρο μακριά

Όπου μάλλινα και ο φόβος του σκόρου, γι’αυτό μην παραλείψετε το πιο σημαντικό βήμα στην ανοιξιάτικη αλλαγή της ντουλάπας σας. Φροντίστε σε κάθε θήκη ή κρεμάστρα να έχετε τοποθετήσει και από ένα δυνατό και παράλληλα φιλικό προς τα ρούχα σας σκοροκτόνο όπως το #AroxolMothGel ή #AroxolHanger.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του και η μεγάλη διάρκεια της δράσης του φροντίζουν να ξαναβρείτε ακόμα και τα πιο χοντρά ή απαιτητικά ρούχα (όπως πλεκτά, χαλιά, γούνες, δερμάτινα και κοστούμια) το χειμώνα όπως ακριβώς τα αφήσατε. Αυτό οφείλεται στη συνεχή και αποτελεσματική δράση του τζελ, που διαχέεται σταδιακά και επί έξι μήνες δημιουργεί ένα αόρατο προστατευτικό δίχτυ προστασίας πάνω από τα υφάσματα. Τα ρούχα σας πραγματικά θα σας ευγνωμονούν!

Ξεκινήστε, λοιπόν, με κέφι και ξεκινήστε από αύριο κιόλας τη… φιλόδοξη επιχείρηση «ανοιξιάτικη ντουλάπα». Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, θα περάσετε δημιουργικά, θα ανανεώσετε τη διάθεσή σας και θα έχετε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να μπείτε δυναμικά και με την πιο θετική ψυχολογία στην πιο πολύχρωμη εποχή του χρόνου!

 

Back to view all