Είναι γενικά παραδεχτό ότι ένας καλά οργανωμένος, συγυρισμένος και καθαρός χώρος μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά σας σε ό,τι κι αν κάνετε. Αν είστε από τους τυχερούς που μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι τους ή αν απλώς ψάχνετε τρόπους και tips για να διατηρήσετε τον χώρο σας καθαρό, πιο κάτω σας δίνουμε κάποιες ιδέες για το πώς να κάνετε τον περιβάλλον σας λειτουργικό και πώς να το διατηρείτε συγυρισμένο, προστατεύοντάς το παράλληλα από τα διάφορα μικρόβια και ακαθαρσίες.

Οργανώστε τον χώρο εργασίας σας

Είναι απόλυτα φυσιολογικό ότι όσο περισσότερο είστε στο σπίτι, τόσο περισσότερες είναι οι ακαταστασίες που μπορεί να δημιουργούνται στον χώρο σας, ειδικά αν στον ίδιο χώρο εργάζεστε, τρώτε, κάνετε διαλείμματα και χαλαρώνετε. Προτείνουμε να οργανώσετε τα βιβλία, τα τετράδια και τη γραφειακή ύλη σε ράφια ή βιβλιοθήκες κοντά στον χώρο εργασίας σας. Προσπαθήστε ωστόσο να περιορίσετε τη χρήση χαρτιού, που έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον! Για να κρατήσετε σημειώσεις, χρησιμοποιήστε καλύτερα ένα μικρό πίνακα με μαρκαδοράκια ή ακόμα και χρησιμοποιώντας online tools για σημειώσεις. Τοποθετήστε κοντά σας μικρούς καλάθους απορριμμάτων και ανακύκλωσης ώστε να διατηρήσετε τον χώρο καθαρό από άχρηστα και αδειάζετέ τους καλάθους τακτικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σακούλια για τα σκουπίδια και την ανακύκλωσή σας από τη γκάμα του Mr. Bin.

Μπορείτε, επίσης, να τοποθετήσετε δίπλα σας κάποια πλαστικά κουτιά για τα διάφορα παιχνίδια των παιδιών σας (αν είστε εργαζόμενοι γονείς) ή ακόμα και για τα φλυτζάνια ή κούπες που ίσως χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια κάποιου διαλείμματος για σνακ και καφέ. Με αυτόν τον τρόπο θα μαζέψετε όλα τα σκεύη σε ένα κουτί και θα τα μεταφέρετε όλα μαζί στον νεροχύτη όταν ενδεχομένως τελειώσετε την εργασία σας και να τα καθαρίσετε άμεσα.

Καθαρίστε τον χώρο εργασίας σας

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι η καθαριότητα του χώρου και το πώς να προστατευτείτε από τα διάφορα μικρόβια. Αφού έχετε οργανωθεί και συγυριστεί, καλό θα είναι να καθαρίστε τον χώρο σας. Αδειάστε τους καλάθους των σκουπιδιών συχνά, ξεσκονίστε καλά τον χώρο, τα έπιπλα, τις λάμπες και το computer ή το laptop σας και σκουπίστε όλες τις επιφάνειες του χώρου σας. Απολυμάνετε καλά όπου χρειάζεται, κυρίως τις επιφάνειες που αγγίζετε πιο συχνά, καθώς και τους χώρους που είναι εστίες μικροβίων, όπως για παράδειγμα τις τουαλέτες, την κουζίνα και το πάτωμά σας. Η καρέκλα ή το έπιπλο στο οποίο κάθεστε τον περισσότερο χρόνο θα πρέπει επίσης να καθαρίζετε και να απολυμαίνεται συχνά. Το απολυμαντικό TOPINE Plus της Εύρηκα μπορεί να σας βοηθήσει και να σας λύσει το πρόβλημα της απολύμανσης ολόκληρου του σπιτιού. Σημαντικό επίσης ο καλός αερισμός του χώρου όπου βρισκόμαστε.

Διατηρήστε και αξιοποιήστε τον χώρο εργασίας σας σωστά

Για όσο δουλεύετε από το σπίτι, προσπαθήστε να διατηρήσετε τον χώρο εργασίας σας ακριβώς όπως πρέπει να είναι. Είτε πρόκειται για το σαλόνι, είτε για το γραφείο, είτε ακόμα και για το τραπέζι της κουζίνας ο χώρος όπου δουλεύετε πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά και πρακτικά για να έχετε την πιο αποδοτική και υγιεινή εμπειρία του Work From Home.

Σε συνδυασμό με όλα τα πιο πάνω, σας συμβουλεύουμε να δείτε τη γκάμα προϊόντων μας για τη γενική καθαριότητα και απολύμανση του χώρου σας εδώ.

Back to view all