Μετά τη χαρά για την είσοδο στη φοιτητική ζωή, ξεκινά το άγχος. Αυτή τη φορά δεν έχει να κάνει με το πώς θα βγει η ύλη ή σε ποια σχολή θα περάσεις, αλλά στο πώς θα αντιμετωπίσεις για πρώτη φορά εντελώς μόνος σου τη καθημερινή καθαριότητα του νέου σου φοιτητικού σπιτιού!
Με την απομάκρυνση από την οικογενειακή εστία, η αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας σε σχέση με την τήρηση της τάξης και της καθαριότητας αποτελεί μια πρόκληση για κάθε νέο φοιτητή. Ένα ολόκληρο σπίτι ή διαμέρισμα είναι πλέον στα δικά σου χέρια και έχει έρθει η στιγμή να αξιοποιήσεις όλες τις χρήσιμες συμβουλές που σου έδινε η μαμά σου τόσα χρόνια για να τη βγάλεις… ασπροπρόσωπη!
Παρακάτω θα διαβάσεις 3+1 χρήσιμες συμβουλές για να περάσεις τα φοιτητικά σου χρόνια όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστα, χωρίς να αγχώνεσαι για το πού βρίσκεται καθετί!

•    Κατάρτισε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα καθαρισμού
Για να μην τα αφήνεις όλα τελευταία στιγμή και καταλήγεις να σε πνίγει το άγχος, είναι αναγκαίο να εντάξεις στις εβδομαδιαίες υποχρεώσεις σου, εκτός από το διάβασμα, και το καθάρισμα. Βεβαιώσου πως δεν αναβάλλεις για το αόριστο μέλλον δουλειές που είναι σωστό να γίνονται άμεσα, όπως π.χ. το πλύσιμο των πιάτων την ίδια μέρα.  Επιπλέον, τακτοποίησε το χώρο σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, βάζοντας τάξη στα πράγματα που βρίσκονται εκτός θέσης και σκουπίζοντας. Μετά από το σκούπισμα, φυσικά σφουγγαρίζεις για να επαναφέρεις τη λάμψη στις επιφάνειες του σπιτιού. Αν μετά από όλα αυτά, η ενέργειά σου είναι αρκετή, μπορείς και να ξεσκονίσεις.

•    Δώσε ιδιαίτερη σημασία στα “τυφλά” σημεία

Όση σχολαστική λεπτομέρεια κι αν επιδείξεις στα εμφανή σημεία του σπιτιού, υπάρχουν μερικοί χώροι που σου δίνουν έξτρα πόντους καθαριότητας και κάνουν τη διαφορά αν τους καθαρίσεις. Από τα πιο συνηθισμένα τυφλά σημεία που παραλείπουμε να καθαρίσουμε είναι το εσωτερικό του φούρνου, με αποτέλεσμα να επικάθονται ακόμα και για μήνες ξεραμένα λίπη και υπολείμματα φαγητών που είναι πολύ δύσκολο να ξεφορτωθείς στη συνέχεια. Στο ίδιο μήκος κύματος, περιμένουν τη δική τους ειδική καθαριστική μεταχείριση το εσωτερικό του ψυγείου, η επένδυση/φίλτρο του απορροφητήρα, η θήκη απορρυπαντικών του πλυντηρίου αλλά και το κλιματιστικό.

•    Διατήρησε τον αέρα του σπιτιού καθαρό
Όσο μένεις μόνος σου είναι βασικό να φροντίζεις για την υγεία σου και να εξουδετερώνεις τους κινδύνους που την απειλούν. Από τους βασικότερους υπόπτους είναι η ανθυγιεινή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι, η οποία προκαλείται από τον καπνό και τις βλαβερές εναποθέσεις του στον αέρα και στα υφάσματα. Για να εξασφαλίσεις πως θα παραμείνει καθαρός ο αέρας, αέρισε σχολαστικά το χώρο σου καθημερινά ανοίγοντας αρκετή ώρα τα παράθυρα και φυσικά απόφευγε να καπνίζεις μέσα στο σπίτι. Παράλληλα, φρόντισε να πλένεις κάθε εβδομάδα τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σου για να απαλλαγείς από ενδεχόμενους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Bonus: Χρησιμοποίησε τα σωστά προϊόντα. Δεν χρειάζεται να έχεις πολλά, αρκεί να έχεις τα σωστά που θα διευκολύνουν το έργο σου. Θα χρειαστείς:
•    Roklin πολυκαθαριστικό 99,9% σε μορφή σπρέι που είναι κατάλληλο για τις περισσότερες επιφάνειες και σκοτώνει τα μικρόβια.
•    Υγρό πιάτων Εύρηκα
•    Famozo για τα τζάμια και γυάλινες επιφάνειες
•    Roklin Ultra για το σφουγγάρισμα
•    Πλαστικά σακούλια Mr. Bin
•    Απορρυπαντικό ρούχων Εύρηκα Μασσαλίας και το αντίστοιχο μαλακτικό Εύρηκα Μασσαλίας Secrets με ίδιο άρωμα.

Μπορεί στην αρχή να χρειαστεί να δοκιμάσεις διάφορες τακτικές σε σχέση με το καθάρισμα, αλλά μην απογοητευτείς. Ακολουθώντας τις συμβουλές μας είναι βέβαιο πως θα έχεις τον βασικό κορμό πάνω στον οποίο μπορείς να προγραμματίζεις τις δουλειές του σπιτιού. Να θυμάσαι πάντα πως ο απόλυτος στόχος είναι να διαπρέψεις όχι μόνο στις ακαδημαϊκές σου γνώσεις αλλά και σε αυτές που θα σε βοηθήσουν να ζεις μόνος σου και να είσαι πλέον ανεξάρτητος!

Καλή αρχή στα πιο υπέροχα χρόνια της ζωής σου!

Back to view all