Ο ερχομός ενός νέου μωρού στην οικογένεια είναι, αδιαμφισβήτητα, ένα χαρούμενο γεγονός που αλλάζει τις ισορροπίες μέσα στο σπίτι. Πράγματα που είχαμε συνηθίσει να τα κάνουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, τώρα καλούμαστε να τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες του νέου μέλους. Μια από τις πιο βασικές  συνήθειες που απαιτούν αναπροσαρμογή είναι και ο τρόπος που βάζουμε πλυντήριο, καθώς το βρεφικό δέρμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο.

Αν λοιπόν τα έχετε βρει… σκούρα με αυτή τη διαδικασία, σας λύνουμε τα χέρια απαντώντας παρακάτω σε μερικές από τις πιο σημαντικές και βασικές απορίες επί του θέματος!

  • Πώς θα πλύνουμε τα βρεφικά ρούχα;

Το ξέρουμε πως είναι απείρως πιο εύκολο να βάλετε στο πλυντήριο όλα τα ρούχα της οικογένειας μαζί, αλλά δεν είναι σωστό. Τα βρεφικά ρούχα πρέπει να πλένονται σε ξεχωριστή πλύση από αυτή των υπόλοιπων μελών της οικογένειας για τον απλούστατο λόγο πως τα ρούχα των ενηλίκων φέρουν μικρόβια που μπορεί να μεταφερθούν στις ίνες των ρούχων του μωρού και αν δεν πλυθούν ή στεγνώσουν σωστά να βλάψουν τη βρεφική επιδερμίδα.

Προτιμάτε, λοιπόν, να βάζετε ξεχωριστές πλύσεις, ακόμα και αν είναι ομολογουμένως πιο χρονοβόρο.

  • Σε ποια θερμοκρασία πλένονται τα βρεφικά ρούχα;

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS και είναι φυσικό να θέλουμε όλοι να βοηθήσουμε σε αυτό. Αν και για κάποιο διάστημα επικρατούσε η πεποίθηση πως το να πλένει κανείς όλα τα ρούχα στους 40 ή λιγότερους βαθμούς Κελσίου δεν συντελεί στη σε βάθος καθαριότητά τους, η Εύρηκα με την ειδική σύνθεση των πρωτοποριακών απορρυπαντικών και μαλακτικών της απέδειξε πως μπορούμε να επιτύχουμε ολοκληρωμένη καθαριότητα των βρεφικών ρούχων σε συντομότερους κύκλους πλυσίματος, αλλά και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Με αυτόν τον τρόπο, το έξυπνο σύστημα της Εύρηκα ανταποκρίνεται επιτυχημένα στην ανάγκη κάθε νέας μαμάς να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα καθαριότητας ακολουθώντας παράλληλα ένα οικολογικό πρότυπο πλυσίματος που σέβεται τον πλανήτη.

  • Πώς πλένουμε τα καινούρια βρεφικά ρούχα;

Καθετί καινούριο πριν βρει τη θέση του μέσα στη βρεφική ντουλάπα, πρέπει να έχει πλυθεί μία φορά ακόμα και αν σας φαίνεται πεντακάθαρο. Πολλοί είναι μάλιστα εκείνοι που υποστηρίζουν πως πρέπει να τα έχετε περάσει όχι από ένα, αλλά από δύο γρήγορα ξεβγάλματα.

  • Πώς πρέπει να χρησιμοποιείται το απορρυπαντικό;

Είναι εύλογη η ανησυχία (κυρίως των νέων γονιών) σχετικά με το πόσο επηρεάζουν το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα τα χημικά συστατικά των περισσότερων απορρυπαντικών ρούχων. Είναι αλήθεια πως πολλές δερματικές αλλεργίες και ερεθισμοί ενδεχομένως να προκαλούνται από τις εν λόγω χημικές ουσίες, για αυτό είναι σημαντικό να επιλέγουμε πάντα προϊόντα δερματολογικά ελεγμένα, με υποαλλεργική σύνθεση και απόλυτα φιλικά προς τη βρεφική επιδερμίδα. Εξίσου κρίσιμο είναι να αποφεύγουμε την υπερδοσολογία στη χρήση του απορρυπαντικού, έτσι ώστε να έχουμε καθαρά ρούχα χωρίς όμως χημικά κατάλοιπα που δεν ξεπλύθηκαν.

Καλύτερα είναι τα ρούχα να στεγνώνουν στον ήλιο ή σε στεγνωτήριο αφού το άπλωμα σε κλειστό χώρο μπορεί να δημιουργήσει μούχλα και βακτήρια.

Τα προϊόντα Εύρηκα Newborn με 94% φυσικά & φυτικής προέλευσης συστατικά αλλά και Εύρηκα Μασσαλίας Baby με εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι, είναι ιδανικά για βρεφικά ρούχα από τη γέννηση τους! Διαθέτουν απορρυπαντικό και μαλακτικό στο ίδιο άρωμα, χαρίζοντας στα ρούχα αστραφτερή καθαριότητα αλλά και την μεταξένια αίσθηση που θα αγκαλιάσει με τη μεγαλύτερη στοργή το σωματάκι του παιδιού σας, μεταφέροντάς του κάτι από τη δική σας απεριόριστη αγάπη.

Back to view all