Ανεξαρτήτου ηλικίας, το καλοκαίρι είναι για πολλούς η αγαπημένη εποχή του χρόνου! Για τα παιδιά σημαίνει εκδρομές και άφθονο παιχνίδι, ενώ για τους μεγαλύτερους σημαίνει διακοπές, ξεκούραση και περισσότερες ευκαιρίες για εξορμήσεις στη φύση και ώρες χαλάρωσης σε κάποια παραλία!

Κι εκεί που απολαμβάνουμε ξέγνοιαστα το καλοκαίρι μας, σε αυτή την εξίσωση, συχνά έρχονται να προστεθούν και οι λεκέδες από διάφορα αγαπημένα γεύματα, σνακ και τις δραστηριότητές μας! Πιστεύοντας πως οι περισσότεροι έχουμε έρθει ξαφνικά αντιμέτωποι με τουλάχιστον μερικούς από αυτούς, δείτε πιο κάτω τους top 4 καλοκαιρινούς λεκέδες και πώς να τους εξαφανίσετε!

 

Λεκέδες από ιδρώτα και αποσμητικό

Πόσες φορές έχει τύχει να διαλέξεις να φορέσεις το αγαπημένο σου λευκό μπλουζάκι και να παρατηρήσεις έναν κιτρινωπό λεκέ στην περιοχή της μασχάλης;

Ο υπερβολικός ιδρώτας σε συνδυασμό με την τακτική χρήση αποσμητικού μπορεί να προκαλέσει μία δυσχρωμία στα ρούχα μας, η οποία συχνά οφείλεται στα συστατικά που περιέχει το αποσμητικό, όπως το αλουμίνιο.

Αντιμετώπιση: Η αφαίρεση ενός τέτοιου λεκέ δεν είναι δύσκολη, αλλά εξαρτάται και από το χρονικό διάστημα για το οποίο ο λεκές έχει παραμείνει στο ρούχο. Ειδικά όταν πρόκειται για λεκέ που έχει δημιουργηθεί από καιρό, χρησιμοποιείστε ενισχυτικά πλύσης. Πριν από την πλύση, στοχεύστε το Εύρηκα Bright Pre-Wash Spray απευθείας στον λεκέ με το υγρό σπρέι αφαίρεσης λεκέδων με ενεργό οξυγόνο ώστε να ξεκινήσει η διάσπαση του λεκέ, και ολοκληρώστε προσθέτοντας το κατάλληλο ενισχυτικό πλύσης, Εύρηκα Expert White  για τα λευκά ή Εύρηκα Expert Stain  για τα χρωματιστά, που θα απομακρύνει εντελώς τους λεκέδες, επαναφέροντας την αρχική λάμψη του ρούχου σας.
Φρούτα εποχής

Φρούτα όπως το καρπούζι, τα μούρα και τα κεράσια, τα φρούτα εποχής δηλαδή, είναι έντονα σε γεύση, αλλά και σε χρώμα! Εύκολο να τους δείτε πάνω στα ρούχα σας, οι λεκέδες από μούρα και κεράσια είναι από τους πιο δύσκολους να αφαιρεθούν.

Ανεξάρτητα από την ποιότητα του υφάσματος, πρέπει να ενεργήσετε άμεσα, ώστε να μην αφήσετε το έντονο χρώμα να εισχωρήσει βαθιά στο ύφασμα και να αφήσει μόνιμα σημάδια.

Αντιμετώπιση: Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα του φρούτου, γυρίστε το ρούχο από την εσωτερική πλευρά και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Βάλτε τοπικά σκόνη Εύρηκα Expert (white ή stain αναλόγως) και με λίγες σταγόνες νερό κάντε το πάστα πάνω στον λεκέ. Στη συνέχεια βάλτε το στο πλυντήριο με το απορρυπαντικό σας (το Εύρηκα Μασσαλίας είναι μια πολύ καλή επιλογή) και πλύνετε στην υψηλότερη θερμοκρασία σύμφωνα με τις οδηγίες.
Αντηλιακό

Ειδικά σε μία χώρα σαν τη δική μας με τη θερμοκρασία να χτυπά κόκκινο, η ηλιοπροστασία και η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη, τόσο για τις εξορμήσεις στην παραλία, όσο και στην καθημερινότητά μας!

Οι διάφορες αντηλιακές κρέμες και λοσιόν, στην πλειοψηφία τους, έχουν ως βάση το λάδι. Γι’ αυτό για την αντιμετώπισή του χρειαζόμαστε ένα καλό απορρυπαντικό και συμπληρώνουμε με ενισχυτικό πλύσης.

Αντιμετώπιση: Εφαρμόζουμε τοπικά το Εύρηκα Bright σκόνη σε μορφή πάστας ή ψεκάζουμε το Εύρηκα Bright κατευθείαν στον λεκέ. Πλένουμε στο πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπει η ετικέτα του ρούχου.
Παγωτό

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται, αφού πρόκειται για μια από τις πιο δροσιστικές και γλυκιές απολαύσεις του καλοκαιριού!

Σε περίπτωση που έχετε καταφέρει να λερωθείτε, είτε επειδή τρώγατε λαίμαργα ή επειδή η υπερβολική ζέστη το έκανε να λιώνει γρήγορα στα χέρια σας, για να απομακρύνετε τυχόν λεκέδες από παγωτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό.

Αντιμετώπιση: Αφήστε το ρούχο σε μία λεκάνη με κρύο νερό για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε πάνω στον λεκέ ενισχυτικό πλύσης ή εναλλακτικά υγρό πιάτων, τρίβοντας ελαφριά. Ξεπλύνετε καλά και ολοκληρώστε στην κανονική πλύση.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή του χρόνου που έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμη με στιγμές ξεγνοιασιάς! Θυμίζουμε πως όπου μπορούμε, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίζουμε τους λεκέδες επιτόπου, αποτρέποντάς τους από το να εισχωρήσουν βαθιά στο ύφασμα.

Εξίσου σημαντικό για τη φροντίδα των ρούχων μας είναι πως πρέπει πάντα να ελέγχουμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στις ετικέτες του ρούχου. Φυσικά, για σίγουρα αποτελέσματα, επιλέξτε από την τεράστια γκάμα των προϊόντων μας, ενδώστε σε καλοκαιρινούς πειρασμούς και αφήστε το Εύρηκα να καθαρίσει! Δείτε την ολοκληρωμένη γκάμα με τα ενισχυτικά πλύσης www.eureka.com.cy/el/product-categories/wash-additives“>http://www.eureka.com.cy/el/product-categories/wash-additives“>εδώ.

Back to view all