Η αγορά παιδικών ρούχων γεμίζει συχνά με μεγαλύτερο ενθουσιασμό τους γονείς παρά τα παιδιά! Αναμφίβολα όλες οι μαμάδες και οι μπαμπάδες θέλουν κάτι κομψό και γουστόζικο για παιδιά τους, αλλά είναι σημαντικό επίσης να λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως η λειτουργικότητα, η άνεση και η ποιότητα των ρούχων.

Παρακάτω, θα ανακαλύψτε 5 συμβουλές από έμπειρους γονείς, που θα σας βοηθήσουν να επιλέγετε παιδικά ρούχα έξυπνα και πρακτικά.

  1. Ποιότητα vs Στιλ

Το παιδικό δέρμα είναι πολύ πιο ευαίσθητο από αυτό το ενηλίκων. Αν πρέπει να επιλέξετε, λοιπόν, μεταξύ ποιότητας υφάσματος και στιλ, να προτιμήσετε οπωσδήποτε το πρώτο. Ελέγξτε προσεκτικά την ετικέτα και, όπου είναι δυνατόν, κινηθείτε σε υφάσματα που είναι από 100% βαμβάκι, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να περιέχει ουσίες που προκαλούν δερματικούς ερεθισμούς.

  1. Να Επιλέγετε Καταστήματα με Καλούς Όρους Επιστροφής

Όταν ψωνίζετε παιδικά ρούχα, προτού προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά ρωτήστε τον υπεύθυνο καταστήματος για τους όρους επιστροφής που εφαρμόζουν — ειδικά όταν ψωνίζετε ρούχα χωρίς να είναι το παιδί μαζί σας. Θέλετε να είστε βέβαιοι ότι θα μπορείτε να επιστρέψετε εύκολα κάτι αν αποδειχτεί ότι το ρούχο είναι λάθος νούμερο ή αν δεν αρέσει στο παιδί και αρνείται επίμονα να το φορέσει!

  1. Όταν Δεν Είστε Σίγουροι για το Μέγεθος, Να Προτιμάτε Πάντα το Μεγαλύτερο

Καλύτερα να αποδειχτεί ότι το νέο ρούχο είναι κάπως μεγαλύτερο και ότι θα χρειαστεί να περάσουν μερικοί μήνες προτού το φορέσει, παρά να αποδειχτεί μικρότερο και να πρέπει πολύ απλά να χαριστεί σε ένα άλλο παιδί ή να επιστραφεί. Ο κανόνας αυτός ισχύει ιδιαίτερα όταν αγοράζετε δώρα για νεογέννητα ή για παιδιά φίλων που έχετε καιρό να τα δείτε.

  1. Άνεση & Ευκολία στην Εφαρμογή

Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να νιώθει άνετα στο ρούχο που φοράει και να του αρέσει, αλλά βεβαιωθείτε ότι το ρούχο που επιλέγετε θα είναι επίσης εύκολο να το φορέσει και να το βγάλει. Όσο μικρότερο είναι το παιδί, τόσο σημαντικότερος είναι αυτός ο κανόνας — για εξοικονόμηση χρόνου και κόπου, καθώς και για την προστασία της ψυχικής σας ηρεμίας!

  1. Να τα Πλένετε Πάντοτε Προτού Φορεθούν για Πρώτη Φορά

Όσο καθαρό κι αν φαίνεται ένα ρούχο, ποτέ μην το φορέσετε στο παιδί δίχως να έχει πλυθεί. Μπορεί να υπάρχουν κατάλοιπα χημικών ουσιών, βιομηχανικής επεξεργασίας, ίχνη από τα υλικά συσκευασίας κ.λπ. που θα μπορούσαν προκαλέσουν ερεθισμούς, αλλεργίες ή άλλα προβλήματα στο παιδί.

Εξάλλου, ένα καινούργιο ρούχο έχει άλλη αίσθηση για τα παιδιά όταν έχει και την ευωδιά του φρεσκοπλυμένου!

Για το νεογέννητο/βρέφος μπορείτε να επιλέξετε  την σειρά απορρυπαντικών και μαλακτικών Εύρηκα Newborn και Εύρηκα Μασσαλίας baby. Ενώ για μεγαλύτερα παιδιά τα προϊόντα της σειράς Εύρηκα Μασσαλίας.

  1. Όχι στις περιττές αγορές

Τα παιδικά ρούχα είναι πολύ χαριτωμένα! Μην παρασύρεστε να αγοράζετε περισσότερα από όσα πραγματικά χρειάζεστε, αφού τα παιδάκια μεγαλώνουν γρήγορα και πριν το καταλάβετε, θα τους έχουν μικρύνει. Σε αυτή την περίπτωση μην διστάζετε να τα χαρίζετε σε συγγενείς, φίλους ή σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Ας συνοψίσουμε λοιπόν: καλή ποιότητα, εξυπηρετικά καταστήματα, «μεγαλύτερο ίσον καλύτερο», άνεση και εύκολη εφαρμογή, πάντα πλύση πριν τη χρήση… κι είστε έτοιμοι για τα επόμενά σας ψώνια για το μικρό σας αγγελούδι!

Tips για Όταν Αγοράζετε Παιδικά Ρούχα
Back to view all