Με την αλλαγή της νέας χρονιάς σίγουρα το καθάρισμα δεν είναι το πρώτο στη λίστα των προτεραιοτήτων σας και αυτό γιατί, εκτός μικρών εξαιρέσεων, έχουμε συνδέσει τη διαδικασία του καθαρίσματος με πολύ κόπο και χρόνο. Τι θα λέγατε, όμως, φέτος να το κάνουμε λίγο διαφορετικά; Υπάρχουν τρόποι που μπορούν να σας λύσουν τα χέρια στο καθάρισμα και έξυπνα tips που μπορούν χωρίς πολλά πολλά να σας μετατρέψουν σε… γκουρού της καθαριότητας και της οργάνωσης, απολαμβάνοντας έτσι ένα καθαρό σπίτι αλλά και περισσότερο ελεύθερο χρόνο!

 

Η λέξη κλειδί είναι η «οργάνωση»! Εφόσον φτιάξουμε ένα συστηματικό πρόγραμμα και παραμείνουμε αφοσιωμένοι στην τήρησή του, τότε όλες οι δουλειές του σπιτιού θα πάψουν να μοιάζουν βουνό. Ακολουθήστε τις ιδέες που θα βρείτε πιο κάτω και θα δείτε πώς όχι αγγαρεία, αλλά μέχρι και διασκεδαστικές μπορεί να αποδειχθούν!

 

1. Μπορεί να μην αποτελείτε μέλος ενός επαγγελματικού συνεργείου καθαρισμού, εν τούτοις θα εκπλαγείτε με το πόσο κάποια επαγγελματικά μηχανήματα καθαρισμού μπορούν να σας βγάλουν από πολύ κόπο. Αξίζει να επενδύσετε σε κάποια από αυτά, γιατί είναι βέβαιο πως οι λειτουργίες και η απόδοσή τους υπερβαίνουν σε αξία την τιμή τους. Ενδεικτικά, υπάρχουν μηχανήματα καθαρισμού που διαθέτουν εξειδικευμένες λύσεις για κάθε γωνιά του σπιτιού και μάλιστα με τον πιο οικολογικό και ασφαλή τρόπο.

 

2. Η οργάνωση της ντουλάπας είναι συχνά ένας μεγάλος πονοκέφαλος κι αυτό γιατί η ακαταστασία μοιραία ακολουθείται και από έλλειψη καθαριότητας. Αφιερώστε ένα απόγευμα του Σαββατοκύριακου για να απαλλαγείτε από τα ρούχα τα οποία δεν είναι της εποχής, είναι σκισμένα, χρειάζονται μεταποίηση ή δεν σκοπεύετε να τα φορέσετε για κάποιον άλλο λόγο. Να είστε ρεαλιστές ως προς αυτό το κομμάτι, γιατί ο συχνότερος λόγος της συμφόρησης που παρατηρείται στην ντουλάπα είναι η συνύπαρξη των αγαπημένων μας ρούχων με όσα δεν μας κάνουν ή δεν μας αρέσουν πια.

3. Όλα ξεκινούν με έναν καλό ύπνο γι’ αυτό είναι απαραίτητο το κρεβάτι σας να είναι πάντα καθαρό και μυρωδάτο. Ποτέ δεν πάνε χαμένα τα χρήματα που δίνετε για ένα καλό στρώμα αλλά και ο κόπος που βάζετε για να σιδερώσετε και να πλύνετε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας με ένα από τα μοσχοβολιστά μαλακτικά Εύρηκα Μασσαλίας Secrets, τα οποία διαθέτουν μοναδικά αρώματα και ειδική σύνθεση που φροντίζει τις ίνες των υφασμάτων και τα κάνει αφράτα και απαλά.

 

4. Βάλτε τέλος στο χάος της παπουτσοθήκης σας και φρένο στη… διαδήλωση που κάνουν τα παπούτσια σας στο πάτωμα! Δημιουργήστε νέους χώρους αποθήκευσης και αντίστοιχα ράφια για τις τσάντες σας και δώστε υπόσχεση στον εαυτό σας πως αυτά θα είναι πάντα τα μέρη εναπόθεσής τους.

 

5. Οι οικογένειες με παιδιά γνωρίζουν πώς το να κρατάς τακτοποιημένο ένα σπίτι σε μόνιμη βάση είναι μάλλον ουτοπικό, καθώς τα παιδικά παιχνίδια βρίσκονται παντού κατακλύζοντας και τον πιο απίθανο χώρο. Οργανώστε τα παιχνίδια τους σε θέσεις εύκολα προσβάσιμες σε εκείνα και ενθαρρύνετέ τα μετά από κάθε παιχνίδι να τα τοποθετούν μόνα τους εκεί. Πειραματιστείτε με σχήματα, χρώματα και υλικά αποθήκευσης. Θα ξαφνιαστείτε με το αποτέλεσμα, μιας και πολλές φορές, ειδικά για τα παιχνίδια, οι επιλογές αποθήκευσης είναι τόσο ευφάνταστες πού καταλήγουν να αποτελούν και μέρος της διακόσμησης ενός σπιτιού.

 

6. Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις κι αυτό ισχύει απόλυτα στην περίπτωση της οργάνωσης και της τακτοποίησης του σπιτιού. Κάθε φορά που κάτι φεύγει από τη θέση του ή κάτι πέφτει κάτω καλό είναι άμεσα να φροντίζουμε για την αποκατάστασή του στο σωστό σημείο ή στον κάδο απορριμμάτων. Μεταθέτοντας αυτή τη δουλειά σε ύστερο χρόνο το μόνο που κερδίζουμε είναι περισσότερες δουλειές. Μην αφήνετε, λοιπόν, τα πιάτα να μαζεύονται στο νεροχύτη, τα άπλυτα ρούχα να συσσωρεύονται στο καλάθι και τα παπούτσια εκτός παπουτσοθήκης. Όταν έρθει η στιγμή για το γενικό καθάρισμα του σπιτιού θα έχετε απαλλαγεί τουλάχιστον από αυτές τις δουλειές. Σε αυτή την περίπτωση λειτουργήστε πάντα με μότο το «καλύτερα τώρα παρά αργότερα».

7. Μη λυπηθείτε την επένδυση σε αξεσουάρ καθαρισμού, απορρυπαντικά, καθαριστικά και μικροεργαλεία που θα σας βοηθήσουν πολύ. Αγοράστε μονάχα αυτά που αποδεδειγμένα χρησιμοποιείτε στον καθαρισμό και μην παρασέρνεστε από αγορές αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας. Σκούπες, σφουγγαρίστρες, σφουγγάρια, πανιά ξεσκονίσματος με κοντάρια ή χωρίς, αλλά απορρυπαντικά και καθαριστικά που χρόνια εμπιστεύεστε, θα ελαχιστοποιήσουν την προσπάθειά σας να κρατήσετε καθαρό και οργανωμένο το σπίτι σας με τον λιγότερο δυνατό κόπο.

 

Στην ιστοσελίδα της Εύρηκα σάς περιμένει μία ολοκληρωμένη γκάμα απορρυπαντικών και  προϊόντων καθαρισμού για κάθε μέρος και ανάγκη του σπιτιού (Εύρηκα, Roklin, Famozo, Fioro, Flup, Mr. Bin, Tik Tak, Topine). Αυτή τη χρονιά εξασφαλίστε περισσότερο χρόνο για εσάς και αυτούς που αγαπάτε και φροντίστε το σπίτι σας με έξυπνο, οικονομικό και οικολογικό τρόπο!

Back to view all