«Μην παραμένεις θεατής του μέλλοντος, βάλε ένα χέρι να το διαμορφώσεις.»

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη για την Εύρηκα δεν είναι απλά μια μόδα καθώς ο σεβασμός προς τον άνθρωπο και την κοινωνία είναι μια από τις βασικές αξίες που διέπουν τη δράση του Ομίλου Εύρηκα από την ίδρυσή του. Στην Εύρηκα Ελλάς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην εταιρική κοινωνική ευθύνη αφού θεωρούμε αυτονόητο ότι οι επιχειρήσεις ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας οφείλουν να υιοθετούν πρακτικές με ανταποδοτικό χαρακτήρα προς το κοινωνικό σύνολο.

Το 2020 η Εύρηκα Ελλάς συνέχισε την προσφορά της και με ευαισθησία στάθηκε αρωγός σε κοινωνικούς φορείς, εστιάζοντας κυρίως στις αυξημένες ανάγκες που προκάλεσαν η πανδημία του Covid και οι έντονες φυσικές καταστροφές σε όλη την Ελλάδα. Η Εύρηκα βρέθηκε κοντά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο πλαίσιο αναγνώρισης της προσφοράς του κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, προσφέροντας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου- Αχιλλοπούλειο.

Επιπλέον, βρέθηκε στο πλευρό όσων επλήγησαν από τις έντονες φυσικές καταστροφές σε όλη την Ελλάδα κατά την διάρκεια της πανδημίας. Οι δωρεές αφορούσαν τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας και των Φαρσάλων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τους σεισμοπαθείς της Σάμου σε συνεργασία με τον δήμο Ανατολικής & Δυτικής Σάμου και  Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Και το 2020, η Εύρηκα Ελλάς δεν παρέλειψε να βρεθεί δίπλα στο Παιδί και στην Οικογένεια στηρίζοντας την Κιβωτό του Κόσμου και το Χαμόγελο του Παιδιού και το υψηλό έργο που διατελούν εδώ και αρκετά χρόνια σε μια τόσο ευαίσθητη ομάδα όπως είναι τα παιδιά.

Παράλληλα, η «Εύρηκα» συνεχίζει να θέτει ως προτεραιότητα τη στήριξη των ίδιων των ανθρώπων της, οπότε για το 2020  αύξησε τις αποδοχές όλων των εργαζομένων της κατά 3%. Πρόκειται για μια κίνηση αναγνώρισης της συνεισφοράς τους σε μια απαιτητική χρονιά, καθώς με την αφοσίωσή τους εξασφάλισαν την αδιάλειπτη και επαρκή τροφοδότηση της αγοράς.

Back to view all