Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Όλοι μας περιμένουμε με λαχτάρα να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να γιορτάσουμε δίπλα στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Και τα χριστουγεννιάτικα πάρτι είναι ο καλύτερος τρόπος να μας βάλουν σε αυτό το εορταστικό κλίμα 

Αν σκέφτεστε κι εσείς να οργανώσετε ένα τέτοιο πάρτι, αλλά έχετε στερέψει από ιδέες, παρακάτω θα βρείτε μερικές πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες και άκρως διασκεδαστικές προτάσεις που θα κάνουν τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους καλεσμένους σας να περάσουν υπέροχα!  

  1. Αστείο χριστουγεννιάτικο dress code

Ωραία τα γυαλιστερά υφάσματα και τα κομψά ρούχα που δίνουν επισημότητα στη γιορτή, αλλά αν θέλετε πραγματικά να τους κάνετε όλους να χαλαρώσουν, ζητήστε τους να έρθουν στη γιορτή με τα πιο αστεία χριστουγεννιάτικα ρούχα που έχουν ή μπορούν να σκεφτούν να φτιάξουν! Από κιτς χριστουγεννιάτικα πουλόβερ, κασκόλ-γιρλάντες και αστείες μύτες σαν του Ρούντολφ, μέχρι στολές Άγιου Βασίλη, ξωτικών και ταράνδων, αυτό το πάρτι των Χριστουγέννων σίγουρα δεν θα είναι καθόλου βαρετό!
 

  1. Μπουφέ ζεστής σοκολάτας 

Τι μπορεί να πάει λάθος όταν υπάρχει στο πάρτισοκολάτα; Σήμα κατατεθέν του χειμώνα και των Χριστουγέννων αυτή η πλούσια απόλαυση κάνει μικρούς και μεγάλους να λιώνουν! Δημιουργήστε, λοιπόν, τον απόλυτο μπουφέ σοκολάτας, στρώνοντας μεγάλες πιατέλες με σοκολατένια γλυκίσματα, τρούφες, σοκολατένια μπισκότα αλλά και μεγάλα θερμός με ζεστή σοκολάτα. Δώστε επιλογές γαρνιρίσματος του αγαπημένου ροφήματος όπως marshmallows, chillies (για τους πιο τολμηρούς), κομματάκια σοκολάτας, φύλλα μέντας κτλ. Για τους πιο… τολμηρούς, υπάρχει πάντα βέβαια χώρος στον μπουφέ και για ένα λαχταριστό και εντυπωσιακό σιντριβάνι σοκολάτας!

 

  1. Χριστουγεννιάτικο Pictionary

Το ιδανικό παιχνίδι για να το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι! Όπως στο κλασικό Pictionary, οι καλεσμένοι χωρίζονται σε ομάδες και μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο καλούνται να βρουν τι είναι αυτό που ζωγράφισε ο συμπαίκτης τους. Όπως είναι λογικό, στη χριστουγεννιάτικη εκδοχή του χρησιμοποιούμε και σχεδιάζουμε λέξεις όπως τάρανδος, Άη Βασίλης, δέντρο, καλικάντζαρος, έλκηθρο κ.λπ. Όσο πιο περίεργη η ζωγραφιά, τόσο περισσότερη η διασκέδαση!

 

  1. Χριστουγεννιάτικη Παντομίμα 

Στο ίδιο πνεύμα με το Pictionary, η παντομίμα μας καλεί να περιγράψουμε χριστουγεννιάτικες λέξεις και όχι μόνο, μόνο με τα χέρια και το σώμα μας. Όποιος χρησιμοποιήσει λέξεις ή ήχους, χάνει! Και φυσικά, για να το κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρον, ορίζετε μια λίστα λέξεων σε κάθε ομάδα και σε περιορισμένο χρόνο πρέπει να βρει όσες περισσότερες από αυτές μπορεί σε κάθε γύρο! Αν κάποιος παίκτης δεν μπορεί να περιγράψει με κινήσεις μια λέξη, τότε η ομάδα του “καίει” τη λέξη και προχωρά στην επόμενη πριν της τελειώσει ο χρόνος!

 

  1. Χριστουγεννιάτικες ταινίες – παιχνίδια με ποτό 

Για… μεγάλα παιδιά μονάχα, αυτά τα παιχνίδια που συνδυάζουν χριστουγεννιάτικες ταινίες με την κατανάλωση αλκοόλ κάνουν θραύση ανάμεσα στους ενήλικες. Βεβαιωθείτε πως είστε σε περιβάλλον που δεν σας νοιάζει να… τσαλακωθεί λιγάκι η εικόνα σας και ξεκινήστε διαλέγοντας τη χριστουγεννιάτικη ταινία που θα δείτε και θέτοντας τους δικούς σας κανόνες! Αν για παράδειγμα, επιλέξετε το εξαιρετικά δημοφιλές τα Χριστούγεννα “Home Alone“, οι κανόνες μπορούν να διαμορφωθούν ως εξής: 

  • Κάθε φορά που κάποιος στην ταινία ουρλιάζει, πίνετε ένα σφηνάκι 
  • Κάθε φορά που κάποιος στην ταινία σπάζει αντικείμενα, πίνετε δύο σφηνάκια 
  • Κάθε φορά που κάποιος λέει στην ταινία το όνομα Kevin, μόνο ο παίκτης με τη μεγαλύτερη ηλικία πίνει ένα σφηνάκι 
  • Κάθε φορά που κάποιος τρέχει στην ταινία, οι γυναίκες της παρέας πίνουν από ένα σφηνάκι 
  • Κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιο ζώο στην ταινία, οι άντρες της παρέας πίνουν από ένα σφηνάκι  
  1. Χριστουγεννιάτικο καραόκε

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο να γίνει για λίγο… Mariah Carey ή George Michael τραγουδώντας σε καραόκε το All I Want For Christmas και το Last Christmas αντίστοιχα; Η φαντασία σας και το εορταστικό playlist είναι κυριολεκτικά αστείρευτο, οπότε δανειστείτε τη λάμψη των πιο γνωστών χριστουγεννιάτικων μελωδιών και κερδίστε τις εντυπώσεις ή… το γέλιο των καλεσμένων σας με την παράστασή σας! Για περισσότερο σασπένς, χωριστείτε σε ομάδες και βαθμολογήστε την απόδοση της ερμηνείας αλλά και τη σκηνική παρουσία των επίδοξων τραγουδιστών!

 

  1. Ψήσιμο χριστουγεννιάτικων μπισκότων

Χριστούγεννα χωρίς μοσχομυριστά μπισκότα, με το άρωμα της κανέλας, του φρέσκου βουτύρου και της σοκολάτας να γεμίζει κάθε γωνιά του σπιτιού, δεν γίνονται ειδικά αν έχετε παιδιά! Τι θα λέγατε φέτος αντί να τα προσφέρετε έτοιμα στην παρέα σας, να τα φτιάξετε όλοι μαζί; Είναι κάτι που θα σας γεμίσει ενέργεια, κέφι και φυσικά θα σας χαρίσει αστείρευτες στιγμές δημιουργίας! Αφού ψωνίσετε όλα τα υλικά, μαζευτείτε από νωρίς στο σπίτι και ξεκινήστε να ζυμώνετε, να πλάθετε και να φουρνίζετε! Σαν βγουν τραγανά και μυρωδάτα από τον φούρνο, θα γίνουν ανάρπαστα! Και αν ανησυχείτε πως δεν θα μείνει ψίχουλο μέχρι τα Χριστούγεννα, ευκαιρία να δώσετε ένα ακόμα ραντεβού για baking πάρτι! 

  1. Ανταλλαγή δώρων Secret Santa 

Ένα εξαιρετικό έθιμο που τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στα χριστουγεννιάτικα πάρτι. Ειδικά στο γραφείο κάνει θραύση μιας και χαλαρώνει λιγάκι τις αυστηρές επαγγελματικές σχέσεις και μας φέρνει πιο κοντά. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, όλοι γράφουν τα ονόματά τους και τα βάζουν μέσα σε έναν χριστουγεννιάτικο σκούφο. Ανακατεύουν και ο καθένας παίρνει από ένα χαρτί με το όνομα ενός άλλου. Το άτομο που αναγράφεται στο χαρτί είναι το άτομο στο οποίο καλούμαστε να κάνουμε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο, χωρίς όμως να του αποκαλύψουμε την ταυτότητά μας. Είμαστε, λοιπόν, για εκείνον ο Secret Santa του! Διαλέγουμε κάτι που θα μαρτυρήσει την εκτίμηση που τρέφουμε προς το πρόσωπό του και τα… αποκαλυπτήρια του δώρου αλλά και της ταυτότητάς μας γίνονται στο πάρτι! Αντίστοιχα δεχόμαστε και εμείς το δώρο μας από τον δικό μας Secret Santa!

 

  1. Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο

Tο δημοφιλές παιχνίδι μυστηρίου παίζεται καλύτερα με μεγάλες παρέες και είναι ιδανικό για τις κρύες νύχτες των Χριστουγέννων, καθώς προσφέρει άφθονο σασπένς αλλά και πειράγματα! Αποφασίζουμε τι αντιπροσωπεύει κάθε χαρτί μιας τράπουλας και ανάλογα μοιράζουμε ρόλους για να αρχίσει το παιχνίδι. Σύμφωνα με τα χαρτιά, ένας θα είναι ο κρυφός δολοφόνος (παίρνει το χαρτί του δολοφόνου αλλά δεν το αποκαλύπτει στους άλλους), ένας θα είναι ο αστυνόμος (που θα δίνει στοιχεία στους υπόλοιπους για να οδηγηθούν στην αποκάλυψη του δολοφόνου), άλλος το τσιράκι (προσπαθεί να μπερδέψει τους άλλους για τον δολοφόνο) και οι υπόλοιποι παίκτες οι αθώοι πολίτες τους οποίους αναλαμβάνει να σκοτώσει… αθόρυβα (με το κλείσιμο του ματιού του) ο δολοφόνος χωρίς να τον καταλάβουν. Κάθε φορά που “πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο” όλοι εκτός από τον δολοφόνο κλείνουν τα μάτια τους, ο δολοφόνος σκοτώνει αθόρυβα κάποιον, εκείνος ανοίγει τα μάτια και καλεί και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο, λέγοντάς τους πως σκοτώθηκε. Μόλις ανοίξουν όλοι τα μάτια, ψηφίζουν για το ποιος μπορεί να είναι ο δολοφόνος. Το παιχνίδι τελειώνει όταν αποκαλυφτεί ο δολοφόνος ή όταν καταφέρει να σκοτώσει όλη την ομάδα χωρίς να τον καταλάβουν.  

Είτε πρόκειται, λοιπόν, για μάζωξη στο σπίτι είτε σε κάποιον άλλο χώρο, όπως το γραφείο, η διοργάνωση ενός χριστουγεννιάτικου πάρτι μοιάζει η ιδανική συγκυρία για να έρθουν κοντά όσοι αγαπάμε και εκτιμάμε. Αυτές οι διασκεδαστικές στιγμές χαράς είναι άλλωστε που θα μας συντροφεύουν ως υπέροχες αναμνήσεις τη νέα χρονιά που έρχεται! 

Back to view all