Κάθε σπίτι έχει τις δικές του ανάγκες σε ό,τι αφορά την καθαριότητα και αυτό είναι λογικό αν σκεφτούμε πως οι συγκεκριμένες ανάγκες προκύπτουν από τη χρήση ακόμα και από τον αριθμό των μελών που κατοικούν σε αυτό.Όσο υποκειμενική κι αν είναι, όμως, η έννοια της καθαριότητας από άνθρωπο σε άνθρωπο, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως υπάρχουν σημεία μέσα στο σπίτι που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή γιατί αποτελούν συχνά επικίνδυνες εστίες μικροβίων και μόλυνσης.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν δεν είστε φανατικός της απολύμανσης, θα αλλάζατε ίσως γνώμη αν παρατηρούσατε όλους τους βλαβερούς μικροοργανισμούς με τους οποίους… συγκατοικείτε και βρίσκουν φιλόξενη στέγη ακόμα και στο μαξιλάρι σας. Σκόνη, γύρη, βακτήρια, μικρόβια, μύκητες, μούχλα, ακάρεα, νεκρά δερματικά κύτταρα συνθέτουν συχνά ένα εφιαλτικό παζλ που θα έκανε και την πιο σχολαστική νοικοκυρά να τρομάξει!  Όσο, λοιπόν, κι αν πιστεύετε πως έχετε το πάνω χέρι, κάποια σημεία μέσα στο σπίτι απαιτούν τη σχολαστική και συστηματική προσοχή σας. Ο καθαρισμός των συγκεκριμένων σημείων εξασφαλίζει πρωτίστως την υγεία σας και κατόπιν ένα πραγματικά λαμπερό, καθαρό και όμορφο σπίτι!

 

1. Πότε αλλάζουμε σεντόνια;
Μία φορά την εβδομάδα το λιγότερο, καθώς τα σεντόνια αποτελούν συλλέκτες μικρόβιων και σκόνης από το περιβάλλον, ενώ παράλληλα η υγιεινή τους επιβαρύνεται από τα δερματικά κύτταρα και τη λιπαρότητα του σώματος, με αποτέλεσμα κνησμό, δερματικές αλλεργίες ακόμα και ακμή ή πιτυρίδα. Το καλό πλύσιμό τους εξασφαλίζει την εξόντωση των μικροβίων και ανανεώνει την όψη τους. Με τα νέα ενισχυμένα απορρυπαντικά ρούχων Εύρηκα Μασσαλίας είναι βέβαιο πως όχι μόνο θα επιτύχετε ένα άψογο καθαριστικό αποτέλεσμα αλλά και μια τέλεια αίσθηση!

 

2. Πότε απολυμαίνουμε το νιπτήρα;
Σχεδόν καθημερινά! Οι νεροχύτες και οι νιπτήρες συγκεντρώνουν την πλειονότητα των οικιακών μικροβίων,όπως e.coli και σαλμονέλα, καθημερινά. Ακόμα κι αν τα σιφώνια μοιάζουν καθαρά και σας ξεγελούν, η σταδιακή εναπόθεση υπολειμμάτων είτε σαπουνιού είτε τροφών οδηγεί μοιραία στην απόφραξή τους και στην αναπήδηση μολυσμένου νερού κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας. Για το λόγο αυτόν είναι απαραίτητη η καθημερινή τους φροντίδα με ένα αποτελεσματικό καθαριστικό όπως το «Roklin Antibacterial Πολυκαθαριστικό». Για το σιφόνι χρησιμοποιείται προληπτικά αποφρακτικά Flup Σκόνη ή Gel.

 

3. Πότε καθαρίζουμε χαλιά και πατώματα;

Η συγκεκριμένη εργασία μπορεί να επαναλαμβάνεται ανά εβδομάδα. Το σκούπισμα των χαλιών, ωστόσο, με την ηλεκτρική σκούπα πρέπει να γίνεται και συχνότερα, ιδιαίτερα αν έχετε κατοικίδια ή μικρά παιδιά μέσα στο σπίτι ή συνηθίζετε να μη βγάζετε έξω τα παπούτσια σας.Το ιδανικό καθάρισμα των χαλιών μπορεί να γίνει είτε με ένα καλό πλύσιμο είτε με έναν αξιόπιστο ατμοκαθαριστή. Για τα πατώματα εμπιστευόμαστε την σειρά Roklin Ultra με μια γκάμα φανταστικών αρωμάτων.

 

4. Πότε καθαρίζουμε το μπάνιο;
Το λιγότερο μία φορά την εβδομάδα, μιας και το μπάνιο είναι… ο βασιλιάς των μικροβίων, με το μικρόβιο e.coli και τον σταφυλόκκοκο να έχουν την τιμητική τους τόσο στο μπολ της λεκάνης όσο και σε νιπτήρα και μπανιέρα. Η απολύμανση της λεκάνης και του νιπτήρα με ένα αξιόπιστο και ειδικό για το μπάνιο αντιμικροβιακό καθαριστικό, όπως το «Roklin Antibacterial για μπάνιο», είναι απαραίτητη για τη σωστή υγιεινή και των δύο, αποφεύγοντας έτσι λοιμώξεις του ουροποιητικού αλλά και αλλεργίες. Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν οι κουρτίνες του μπάνιου γιατί συγκεντρώνουν με τον καιρό μούχλα κάτι που τις κάνει τόσο ανθυγιεινές όσο και αντιαισθητικές.

 

5. Πότε αλλάζουμε τις πετσέτες;
Ανάλογα με το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται η πετσέτα, μπορεί να χρειαστεί ακόμα και η ημερήσια αλλαγή της! Οι ειδικοί συμβουλεύουν να τις αλλάζουμε ανά δύο μέρες, καθώς πάνω σε αυτές επικάθονται επικίνδυνα μικρόβια. Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι αναγκαία η χρήση του Εύρηκα Igienol Απολυμαντικού ρούχων στο πλύσιμό τους, ώστε να είστε βέβαιοι για την απόλυτη καθαριότητά τους. Από την άλλη, οι πετσέτες της κουζίνας ενδεχομένως να χρειάζονται άμεση αντικατάσταση κάθε φορά πού μαγειρεύεται ωμό κρέας.

 

6. Πότε καθαρίζουμε τα σφουγγάρια;

Όσο κι αν πιστεύετε πως η επαφή τους με το σαπούνι καθαρίζει και τα ίδια, τα σφουγγάρια παραμένουν ένας από τους κυριότερους και… υπεράνω υποψίας συλλέκτες μικροβίων μέσα στο σπίτι, χάρη στην πορώδη και απορροφητική επιφάνειά τους που φυλακίζει τα μικρόβια στο εσωτερικό τους. Για να επιμηκύνετε το χρόνο ζωής τους ανά δύο μέρες βουτήξτε τα για δύο λεπτά σε βραστό νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει λίγο Topine Plus που σκοτώνει το 99,9% των μικροβίων ή Topine Gel Χλώριο. Φυσικά αντικαταστήστε τα άμεσα όταν αρχίσουν να διαλύονται ή να αλλοιώνονται σε σχήμα, υφή και χρώμα.

 

7. Πότε καθαρίζουμε τα πόμολα;
Τα περισσότερα πόμολα δεν χρειάζονται κάτι παραπάνω από ένα επιμελές καθάρισμα πού και πού, κάτι που φυσικά δεν ισχύει για τα πόμολα του μπάνιου και της κουζίνας που συσσωρεύουν πλήθος μικρόβιων. Σε αυτή την περίπτωση προνοήστε για τον εβδομαδιαίο καθαρισμό τους.

 

Τώρα ξέρετε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις πιο συνηθισμένες εστίες μικροβίων μέσα στο σπίτι, έξυπνα, οργανωμένα και οικονομικά! Στην ιστοσελίδα της Εύρηκα σας περιμένει η πιο δυναμική ομάδα καθαριστικών για να έχετε τους πιο αξιόμαχους συμμάχους καθαριότητας πάντα στο πλευρό σας!

Back to view all