Και ξαφνικά εκεί όπου απολαμβάνουμε ένα ήρεμο καλοκαιρινό βράδυ στη βεράντα, στα αυτιά μας ηχεί ο πιο γνωστός ενοχλητικός ήχος. Το βούισμα ενός κουνουπιού αρκεί για να σημάνει… γενικό συναγερμό και η επικείμενη… επιδρομή αρκεί για να ρίξει αυλαία εντελώς άδοξα στη χαλάρωσή μας. 
 

 

Αν σας ακούγεται οικείο αυτό το σενάριο, γνωρίζετε βέβαια πως έχει και συνέχεια. Γιατί είναι αλήθεια πως τα κουνούπια δεν είναι το μόνο έντομο που απειλεί την καλοκαιρινή ραστώνη μας. Το καλοκαίρι με τις υψηλές του θερμοκρασίες εκτός από τις διακοπές… φέρνει στη ζωή μας και κάθε λογής ζωύφια, όπως κατσαρίδες, μυρμήγκια, αλλά και τις καθόλου λιγότερο ενοχλητικές μύγες.  

 

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές φιλικές συμβουλές για να προστατεύσετε το σπίτι σας από αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες και να απολαύσετε άνετα το καλοκαίρι σας. 

Κρατήστε το σπίτι σας καθαρό 

Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να αποτρέψετε τα έντομα είναι να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απομακρύνει τα τρόφιμα από τον πάγκο της κουζίνας, να κλείνετε καλά τους κάδους σκουπιδιών και να πλένετε τα πιάτα αμέσως μετά το φαγητό. Η καθαριότητα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας κατά των εντόμων. 

 

Χρησιμοποιήστε φυσικά απωθητικά 

Εναλλακτικά στα κλασσικά προϊόντα για την εξόντωση των εντόμων, δοκιμάστε φυσικά απωθητικά. Τα αιθέρια έλαια όπως η μέντα ο ευκάλυπτος και ο βασιλικός μπορούν να απωθήσουν τα έντομα με φυσικό τρόπο. Προσθέστε μερικές σταγόνες από αυτά τα έλαια σε ένα ψεκαστήριο με νερό και ψεκάστε γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα. 

Ακόμη μπορείτε να φυτέψετε στον κήπο σας ή/και να τοποθετήσετε γλαστράκια με μέντα και βασιλικό μέσα στο σπίτι.  

Μπορείτε επίσης να τοποθετήστε σε κομβικά σημεία της βεράντας ή του κήπου μερικές εντομοαπωθητικές σπείρες ή κεριά με 100% φυσικό αιθέριο έλαιο. Προτιμήστε λοιπόν το Aroxol Natural 4 Spiral ή το κερί Aroxol Natural με 100% φυσικά αιθέρια έλαια.  

 

Ελέγξτε τις τρύπες και τις ρωγμές. 

Τα έντομα μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι σας μέσω μικρών τρυπών και ρωγμών. Ελέγξτε προσεκτικά τα παράθυρα, τις πόρτες και τις σκάλες και επισκευάστε οποιαδήποτε διαρροή βρείτε. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε και τον χώρο κάτω από την εξωτερική πόρτα, καθώς εκεί μπορούν να δημιουργηθούν μικρές τρύπες.
 

Κρατήστε τους κήπους και τις περιοχές γύρω από το σπίτι σας περιποιημένους 

Ένας κήπος με υψηλή βλάστηση και πολλά δέντρα μπορεί να γίνει καταφύγιο για έντομα. Κρατήστε τα γκαζόν κομμένα, τους θάμνους και τα δέντρα περιποιημένα και αφαιρέστε τα περιττά χόρτα και τα ξερά φύλλα. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε τους χώρους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα έντομα για κατοικία ή αναπαραγωγή. 

 

Χρησιμοποιήστε παγίδες για έντομα 

Μια αποτελεσματική μέθοδος για να περιορίσετε την είσοδο των εντόμων στο σπίτι είναι η χρήση παγίδων. Πέρα από τα γνωστά δραστικά εντομοκτόνα σπρέι, σε περίπτωση που θέλετε να απαλλαγείτε μια και καλή, διαλέξτε τα Aroxol Gel Pro, εύχρηστες σύριγγες για μυρμήγκια και κατσαρίδες σε μορφή παχύρευστου τζελ. Περιέχουν τροφοελκυστικές ουσίες στις οποίες τα συγκεκριμένα έντομα και ζωύφια δεν μπορούν να αντισταθούν. Με αυτό τον τρόπο μεταφέρουν τις ουσίες στις φωλιές τους και εξολοθρεύοντας την αποικία. 

 

Αυτές ήταν μερικές φιλικές συμβουλές για να προστατεύσετε το σπίτι σας από τα έντομα το καλοκαίρι. Με την εφαρμογή αυτών των συμβουλών, θα δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που είναι απρόσβλητο από τους ‘ανεπιθύμητους επισκέπτες’ και θα μπορείτε να απολαύσετε έναν άνετο και ευχάριστο καλοκαίρι στο σπίτι σας. 

Back to view all