Ο καθαρισμός του πατώματος στο σπίτι μας, είναι βασικός παράγοντας για τη διατήρηση της αισθητικής και της υγεινής του κάθε μας χώρου. Είτε πρόκειται για πλακάκια, μάρμαρα, παρκέ ή άλλα είδη δαπέδου, ο κατάλληλος καθαρισμός και η φροντίδα είναι απαραίτητα. Ανακαλύψτε λοιπόν, μερικά tips που θα διευκολύνουν το σφουγγάρισμα σας! 

Αρχικά, η επιλογή της κατάλληλης σφουγγαρίστρας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο καθάρισμά σας. Για παράδειγμα, οι επίπεδες σφουγγαρίστρες είναι συνήθως πολύ καλές για γωνίες, αλλά μπορεί να χρειάζονται προηγούμενη επεξεργασία για κολλημένους λεκέδες. Οι σφουγγαρίστρες με σφουγγάρι απαιτούν συντήρηση για την αποφυγή ανάπτυξης βακτηρίων. Οι σφουγγαρίστρες σκόνης, χρησιμοποιούνται στεγνά για τον καθαρισμό δαπέδων, τοίχων και οροφών κάτι που τις κάνει ιδανικές για την πρόσβαση σε γωνίες και ψηλά σημεία. 

Όσον αφορά τις σφουγγαρίστρες με κορδόνι, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για βαθύ καθαρισμό, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να συντηρηθούν. Ακολούθως, οι σφουγγαρίστρες με λωρίδες είναι λιγότερο απορροφητικές από τις βαμβακερές αλλά ευκολότερες στη συντήρηση- στεγνώνουν γρήγορα και είναι βολικές για τακτική χρήση. Τέλος, οι σφουγγαρίστρες ατμού καθαρίζουν και απολυμαίνουν χρησιμοποιώντας θερμότητα και ατμό, όμως δεν είναι ιδανικές για κάθε είδος δαπέδου. 

Η σφουγγαρίστρες με μικροΐνες είναι εξαιρετικά απορροφητικές καθώς μπορούν να απορροφήσουν 8 φορές το βάρος τους. Είναι ιδανικές για κάθε τύπο επιφάνειας και δαπέδου, ακόμη και για ευαίσθητες επιφάνειες όπως ξύλο, παρκέ και μάρμαρο αφού είναι εξαιρετικά μαλακή, δεν ξεβάφει και δεν αφήνει ίχνη, σημάδια και χνούδια. Επιλέξτε σφουγγαρίστρες Zap για εύκολο και γρήγορο καθάρισμα χωρίς επίμονο τρίψιμο. 

 

Θερμοκρασία νερού

Και η ερώτηση που σκεφτόμαστε όλοι…Τι θερμοκρασία νερού να χρησιμοποιήσουμε; Κρύο ή Ζεστό; Ως γνωστόν το ζεστό νερό βοηθά στην απομάκρυνση του λίπους και των επίμονων λεκέδων κάτι που το κάνει ιδανικό για την κουζίνα. Ωστόσο, το κρύο νερό είναι πιο φιλικό προς τα περισσότερα είδη επιφανειών. Η σωστή απάντηση λοιπόν, διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του δαπέδου σας. Για παράδειγμα, αν έχετε παρκέ είναι σημαντικό το νερό να μην είναι πολύ ζεστό ενώ τα πλακάκια και γρανίτης, μπορούν να αντέξουν καλύτερα και σε πιο υψηλές θερμοκρασίες.

 

Καθάρισμα σφουγγαρίστρας

Όσον αφορά το καθάρισμα της σφουγγαρίστρας, το κύριο πρόβλημα που συχνά αντιμετωπίζουμε είναι η δυσοσμία. Υπάρχει ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να απαλλαχτείτε από την άσχημη μυρωδιά, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε καινούργια. Αρχικά, θα ξεπλύνετε  σφουγγαρίστρα σας με ζεστό νερό. Στη συνέχεια θα προσθέσετε στον κουβά 1 λίτρο νερό με περίπου 1 λίτρο λευκό ξύδι. Προσθέστε 1 ½ φλ. μαγειρικής σόδας και αφήστε τη σφουγγαρίστρα σας μέσα για 30-40 λεπτά. Το ξίδι θα απολυμάνει τη σφουγγαρίστρα σας και η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσεις υπέρ της κακοσμίας.

Ανάλογα με το δάπεδό σας, καλό θα ήταν να προσαρμόζεται και το καθαριστικό που χρησιμοποιείτε. Τα πλακάκια είναι γνωστά για την ανθεκτικότητά τους, αλλά απαιτούν προσεκτικό καθαρισμό για να διατηρηθούν λαμπερά. Τα νέα Roklin Ultra με 98% συστατικά φυσικής και φυτικής προέλευσης προσφέρουν γρήγορη και αποτελεσματική καθαριότητα με υπέροχο άρωμα που διαρκεί. 

Είναι σημαντικό να καθαρίζονται τακτικά και να χρησιμοποιούνται προϊόντα που όχι μόνο απομακρύνουν τους λεκέδες αλλά παρέχουν επίσης αντιβακτηριδιακή προστασία. Το Roklin Antibacterial Υγρό Γενικού Καθαρισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνει τα βακτήρια και τους λεκέδες από την επιφάνεια ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει σε βάθος όλες τις επιφάνειες μέσα και έξω από το σπίτι αφήνοντας υπέροχο άρωμα. 

Τα μάρμαρα, οι γρανίτες και τα μωσαϊκά απαιτούν ειδική φροντίδα για να διατηρήσουν τη φυσική τους γυαλάδα καθώς η σκόνη μπορεί να τα καταστρέψει. Θα ήταν καλό το καθαριστικό σας να συνδυάζει καθαριστική δράση χωρίς να αφήνει ίχνη και θαμπάδες. Το Roklin Πράσινο Σαπούνι, είναι ιδανικό για αυτά τα υλικά, αφού με βασικό συστατικό το πράσινο σαπούνι, διατηρεί τις επιφάνειες αστραφτερά καθαρές χωρίς να χάσουν τη φυσική τους γυαλάδα. 

Τα ξύλινα πατώματα προσφέρουν μια ιδιαίτερη ζεστασιά και κλάση στον κάθε χώρο. Ωστόσο, γρήγορα μπορείτε να διαπιστώσετε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το καθάρισμά τους για να φαίνεται κάθε φορά καινούργιο και γυαλισμένο. Με την κατάλληλη φροντίδα, όχι μόνο θα μπορείτε να διατηρήσετε την εντυπωσιακή του εμφάνιση αλλά και να επεκτείνετε την αντοχή του στο χρόνο. Συνεπώς, προτιμήστε το Roklin με σαπούνι από Αγνό Ελαιόλαδο το οποίο είναι ιδανικό για τη φροντίδα όλων των ξύλινων επιφανειών που πλένονται όπως παρκέ, διατηρώντας το ξύλο υγιές και λαμπερό. 

Για τα πατώματα στη βεράντα, προτιμήστε αντιβακτηριδιακά προϊόντα. 

Αν έχετε κατοικίδια προτιμήστε το Roklin Ultra Pet που εκτός από την αντιβακτηριδιακή προστασία απομακρύνει επίσης αιτίες αλλεργιών και επιπλέον με τη  νέα τεχνολογία απομάκρυνσης οσμών Inno+ Neutraq™ technology μειώνει και εξουδετερώνει ένα μεγάλο εύρος δυσάρεστων οσμών.

Ανεξαρτήτως του είδους του πατώματος, η επιλογή των σωστών προϊόντων παίζει καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα του καθαρισμού. Τα προϊόντα της σειράς Roklin προσφέρουν εξειδικευμένες λύσεις για κάθε τύπο πατώματος, ενώ παράλληλα φροντίζουν για την υγεία και την ασφάλεια σας.

Συμπερασματικά, για ένα αποτελεσματικό σφουγγάρισμα, πρέπει εκτός από πρώτα να ξεκινήσετε με πολύ καλό σκούπισμα, να επιλέξετε το κατάλληλο καθαριστικό ανάλογα με το δικό σας δάπεδο και εάν το πάτωμά σας αντέχει, να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό. Διαφορετικά, μπορείτε να βάλετε κρύο.

Τονίζεται ότι η σωστή φροντίδα των πατωμάτων σας συμβάλλει στη διατήρηση της αξίας τους και στη δημιουργία ενός υγιούς και καθαρού περιβάλλοντος στο σπίτι σας. Επισκεφθείτε τη σελίδα της Εύρηκα και βρείτε όλη τη σειρά των προϊόντων Roklin στη σελίδα μας εδώ

Συμβουλές για τον Ιδανικό Καθαρισμό πατώματος
Back to view all