Τα δώρα που ανταλλάσσουμε με τους αγαπημένους μας αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα από τα highlights των γιορτών. Η ανυπομονησία για το τι θα αντικρίσουμε μόλις ανοίξουμε το υπέροχο περιτύλιγμα δεν βασίζεται μόνο στο περιεχόμενο που θα αντικρίσουμε αλλά και στο συναίσθημα αγάπης που νιώθουμε να μας τυλίγει. Για αυτό, λοιπόν, ενώ είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες των αγαπημένων μας, προκειμένου να τους ευχαριστήσουμε με το δώρο μας, δεν είναι πάντα απαραίτητο αυτό να είναι κάτι πομπώδες και πολύ ακριβό.

Η πρόσφατη εμπειρία της πανδημίας μας έφερε, λίγο έως πολύ, πιο κοντά, με αποτέλεσμα να αναγνωρίσουμε πια καλύτερα πόσο πολύτιμα είναι τα συναισθήματα αυτών που αγαπάμε. Μπορεί, λοιπόν, όλοι να εντυπωσιαζόμαστε από τον εορταστικό στολισμό, τις λαμπερές βιτρίνες και τη «μαγεία» των ημερών, όμως τα πραγματικά δώρα που κερδίζουν τις εντυπώσεις και την καρδιά μας είναι αυτά που είναι τυλιγμένα με… αγάπη. Ανεξαρτήτως υψηλού ή χαμηλού κόστους, διατηρούν σταθερά τη μεγαλύτερη συναισθηματική αξία.

Αν φέτος, λοιπόν, θέλετε να προσφέρετε κάτι πιο εναλλακτικό και οικονομικό, χωρίς να χάσετε σε πρωτοτυπία, πάρτε παρακάτω κάποιες καλές ιδέες. Εξατομικεύστε τις κατάλληλα ανάλογα με τον παραλήπτη του δώρου και απολαύστε το χαμόγελο στο πρόσωπό του τη στιγμή που το ξετυλίγει!

  1. Ένα ημερολόγιο γεμάτο με φωτογραφίες

Ζούμε σε μια εποχή που οι περισσότερες φωτογραφίες είναι σε ψηφιακή μορφή, οπότε δυστυχώς δεν έχουμε… απτές αποδείξεις των όμορφων στιγμών μας. Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολύ εύκολες στη χρήση online εφαρμογές που σας επιτρέπουν να φτιάξετε τα δικά σας κολάζ με φωτογραφίες αλλά και να τα εκτυπώσετε με το αντίστοιχο κόστος.  Για να είστε στο πνεύμα των γιορτών, επιλέξτε να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο για τη νέα χρονιά, προσθέτοντας σε κάθε μήνα και μια διαφορετική φωτογραφία. Πρόκειται για μια ιδέα που θα σας κρατήσει χαρούμενα απασχολημένους κατά την προετοιμασία της, καθώς θα ανατρέχετε σε ευτυχισμένες στιγμές του παρελθόντος.

  1. Χειροποίητα γλυκά

Τα Χριστούγεννα είναι σίγουρα η γιορτή των γλυκών! Μπισκότα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες έχουν την τιμητική τους, καθώς παντού μοσχοβολά σιρόπι, σοκολάτα, βανίλια και κανέλα. Αντί να προτιμήσετε έτοιμες λύσεις, αφιερώστε χρόνο για να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά γλυκά και να τα δωρίσετε σε κάποιον αγαπημένο σε μια όμορφη πιατελίτσα ή βαζάκι ή καλάθι προσθέτοντας κάποιες Χριστουγεννιάτικες πινελιές με στολίδια, κορδέλες κ.α.

  1. Μια χειροποίητη δημιουργία

Αν το χέρι σας πιάνει, επιστρατεύστε τη φαντασία σας και με ελάχιστα υλικά κατασκευάστε ανέξοδα και δωρίστε κάποιο χειροποίητο διακοσμητικό, όπως ένα γιορτινό κερί, ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι, ένα ζεστό πουλόβερ ή ακόμα και ένα κόσμημα.

  1. Ένα μοναδικό στολίδι για το δέντρο

Στο ίδιο πλαίσιο της χειροποίητης έμπνευσης, ξεχωριστή θέση στην καρδιά του παραλήπτη θα βρει και μια δική σας δημιουργία για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του, όπως ένα διάφανο στολίδι με μια φωτογραφία συναισθηματικής αξίας στο εσωτερικό του ή με χαραγμένο ένα γλυκό προσωπικό μήνυμα για τις γιορτές.

  1. Βιβλία

Αποτελούν σταθερή αξία στις επιλογές δώρων τα Χριστούγεννα κυρίως γιατί αποτελούν ένα δώρο που μπορεί κάποιος να κρατήσει μια ζωή. Αν θέλετε να το ψάξετε λίγο περισσότερο και να βρείτε κάτι πιο ιδιαίτερο, περιηγηθείτε στις λίστες των μικρότερων εκδοτικών οίκων που συνήθως κρύβουν πραγματικά διαμάντια! Μια προσωπική αφιέρωση στις πρώτες σελίδες του βιβλίου αντί για κάρτα θα το κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό!

  1. Χριστουγεννιάτικες πιτζάμες και κάλτσες

Μπορεί να φαντάζει λίγο προβλέψιμο, αλλά η αλήθεια είναι πως αποτελεί ένα δώρο που ξυπνά το παιδί μέσα μας! Πέρα από την τεράστια ποικιλία σε σχέδια και τιμές για όλες τις τσέπες, οι πιτζάμες και οι κάλτσες αποτελούν την πιο προσωπική έκφραση αγάπης.

  1. Μια απόδραση με την οικογένεια/με φίλους

Η καραντίνα μάς στέρησε λίγη από την ξεγνοιασιά μας και τώρα έχει έρθει η καταλληλότερη στιγμή για να κερδίσουμε… έδαφος! Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα για πολυήμερες αποδράσεις, ακόμα και μια ημερήσια εκδρομή σε κάποιο όμορφο μέρος, παρέα με τους αγαπημένους μας, αποτελεί το πιο πολύτιμο βιωματικό χριστουγεννιάτικο δώρο.

  1. Ένα εορταστικό δείπνο

Τι καλύτερο από το να ετοιμάσετε ή να προσκαλέσετε κάποιον σε ένα εορταστικό δείπνο, το οποίο θα απολαύσετε παρέα με όλη τη λαμπρότητα και θαλπωρή που αξίζει σε αυτές τις μέρες. Κλείστε τραπέζι στο αγαπημένο σας μέρος ή ετοιμάστε εσείς κάποιες λιχουδιές στο σπίτι και δημιουργήστε τις πιο… νόστιμες αναμνήσεις.

  1. Μια πράξη ανιδιοτέλειας και προσφοράς

Χριστούγεννα σημαίνει αγάπη και ενδιαφέρον κυρίως για τον συνάνθρωπό μας που υποφέρει ή δεν τα καταφέρνει εύκολα. Πέρα από τις υποσχέσεις που καθιστούν τη φιλανθρωπία σε… ένα απλό trend, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να βοηθήσουν αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά τους άλλους με μεγάλες ή μικρές κινήσεις ανθρωπιάς και ανιδιοτέλειας.

  1. Χρόνο για τους αγαπημένους μας

Ψάχνοντας για το πιο θεαματικό και εντυπωσιακό, πολλές φορές μας ξεφεύγει το αυτονόητο. Η εξασφάλιση ελεύθερου χρόνου που μπορούμε να επενδύσουμε στους ανθρώπους μας είναι μερικές φορές το μόνο δώρο που θα μιλήσει πραγματικά μέσα στην ψυχή τους!

Αν ενημερωθείτε σωστά και κινηθείτε έγκαιρα, θα ανακαλύψετε πραγματικούς θησαυρούς και μοναδικές ευκαιρίες, ειδικά στα μαγαζιά των τοπικών αγορών ή των υπαίθριων bazaars. Μη μείνετε, λοιπόν, μόνο στα συνηθισμένα. Σκεφτείτε εναλλακτικά και ανακαλύψτε νέους τρόπους να επιλέξετε τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σας, προσφέροντας σε αυτούς που αγαπάτε ένα προσωπικό δώρο τόσο μοναδικό όσο οι ίδιοι!

Καλές και δημιουργικές επιλογές!

Back to view all