Τα ακάρεα της σκόνης είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί αόρατοι στο γυμνό μάτι, που αναπτύσσονται σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα.

Τα ακάρεα της σκόνης τρέφονται με νεκρά κύτταρα του δέρματος που αποβάλλουν οι άνθρωποι και τα ζώα. Παρότι δε δαγκώνουν ούτε τσιμπάνε, τα απόβλητά τους και τα θραύσματα του σώματός τους μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα.

Πού κρύβονται;

Τα στρώματα,  μαξιλάρια, οι καναπέδες και τα χαλιά είναι οι αγαπημένοι χώροι φιλοξενίας των ακάρεων.

Πότε Προκαλούν Αλλεργίες τα Ακάρεα;

Οι αλλεργίες στα ακάρεα της σκόνης εμφανίζονται συνήθως όταν ένα άτομο εισπνέει ή έρχεται σε επαφή με τα αλλεργιογόνα που παράγονται από αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα. Τα συμπτώματα της αλλεργίας από ακάρεα σκόνης μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά και συχνά περιλαμβάνουν:

  • Φτέρνισμα
  • Καταρροή ή βουλωμένη μύτη
  • Φαγούρα και δακρυσμένα μάτια
  • Βήχα, εξανθήματα κ.ά.

 

Πώς Μπορείτε να τα Αντιμετωπίσετε

Διατηρήστε τον χώρο σας καθαρό 

Να καθαρίζετε τακτικά και σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα το σπίτι σας, χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα εξοπλισμένη με φίλτρο σωματιδιακού αέρα υψηλής απόδοσης (HEPA).

Να χρησιμοποιείτε υγρό πανί ή σφουγγαρίστρα όταν ξεσκονίζετε για να αποτρέψετε τη διασπορά των ακάρεων στον αέρα. Προσέξτε ιδιαίτερα σημεία όπου η σκόνη τείνει να συσσωρεύεται, όπως τα ράφια, οι βιβλιοθήκες και οι ηλεκτρονικές συσκευές.

Να πλένετε συχνά τα κλινοσκεπάσματα

Να πλένετε τα κλινοσκεπάσματα (σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες και καλύμματα) σε ζεστό νερό (πάνω από 54°C) για να σκοτώσετε τα ακάρεα της σκόνης και να απομακρύνετε τα αλλεργιογόνα.

Μειώστε την υγρασία

Φροντίστε να διατηρείτε το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι σας κάτω από 50%, καθώς τα ακάρεα της σκόνης ευδοκιμούν σε υγρό περιβάλλον. Χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα ή ένα κλιματιστικό αν είναι απαραίτητο.

Μειώστε τον αριθμό των αντικειμένων που συσσωρεύουν σκόνη

Κάποια αντικείμενα, όπως τα λούτρινα ζώα, τα χοντρά χαλιά, οι κουρτίνες και τα επικαλυμμένα έπιπλα συγκεντρώνουν περισσότερη σκόνη από άλλα.

Προτιμήστε επιφάνειες και υλικά που καθαρίζονται ευκολότερα, όπως δάπεδα από ξύλο ή βινύλιο και περσίδες.

Ανακαλύψτε το Aroxol Σκοροκτόνο Ακαρεοκτόνο

Τέλος, για μια πραγματικά αποτελεσματική λύση ενάντια στα ακάρεα, ανακαλύψτε το μοναδικό Σκοροκτόνο & Ακαρεοκτόνο Aroxol!

Η μοναδική του σχεδίαση τελειώνει μια και καλή όχι μόνο το πρόβλημα του σκόρου, αλλά και των ακάρεων! Χάρη στην ισχυρή του δράση, καταπολεμά τα ακάρεα που έχουν προσκολληθεί σε ρούχα, κουβέρτες, στρώματα, μαξιλάρια, χαλιά και μοκέτες, αφήνοντας παράλληλα ένα ευχάριστο άρωμα λεβάντας και χαμομηλιού.

Τα ακάρεα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο αν δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη και συνεπή προσέγγιση – μία μόνο ενέργεια δεν είναι ποτέ αρκετή. Δοκιμάστε τις λύσεις που προτείνουμε και σύντομα θα αισθανθείτε τη διαφορά!

Back to view all