Ακάρεα: οι μικροσκοπικοί οργανισμοί που βρίσκονται σε κάθε σπίτι και κάθε επιφάνεια, και είναι γνωστοί για τις διάφορες δερματικές και αναπνευστικές αλλεργίες που προκαλούν, ειδικά την άνοιξη. 
 

Παρότι πολλοί νομίζουν πως δεν μπορούν να κάνουν και πολλά για να ξεφορτωθούν τους αόρατους αυτούς εισβολείς, στην πραγματικότητα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα ακάρεα. Ρίξτε μια ματιά σε έξι δοκιμασμένα tips 

Tip 1: Κρατήστε το σπίτι σας στεγνό 

Η υγρασία, ειδικά τους μήνες της άνοιξης, ευνοεί πολύ την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των ακάρεων.  

Κάτι πολύ απλό, λοιπόν, που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τον αριθμό τους στο σπίτι είναι να κρατάτε όλες τις επιφάνειές του όσο το δυνατόν πιο στεγνές. Αφήστε άπλετο το φως του ήλιου να χτυπήσει τα πατώματα και κάθε επιφάνεια στην οποία χρησιμοποιήθηκε νερό για να καθαριστεί και σκουπίστε καλά σημεία που συγκρατούν υγρασία.  

Tip 2: Να αερίζετε τακτικά & καλά τα ρούχα και τα χαλιά σας στο φως του ήλιου 

Το φως του ήλιου εξοντώνει τα ακάρεα και ο καθαρός αέρα απομακρύνει μεγάλο αριθμό τους από υφάσματα και μη πορώδεις επιφάνειες.  

Φροντίστε λοιπόν να αερίζετε καλά και τακτικά ρούχα και χαλιά έξω στον κήπο ή στο μπαλκόνι τις ηλιόλουστες μέρες της άνοιξης — αφού πρώτα τα έχετε πλύνει φυσικά.  

Tip 3: Να χρησιμοποιείτε υγρό πανί όταν ξεσκονίζετε  

Τα ακάρεα μαζεύονται ευκολότερα με πανί που είναι ελαφρώς βρεγμένο με νερό, καθώς οτιδήποτε άλλο απλά τα σκορπίζει στον αέρα. Όταν, λοιπόν, θέλετε να ξεσκονίσετε, βεβαιωθείτε ότι περνάτε τις επιφάνειες με ένα υγρό πανί. Μην ξεχάσετε, όμως, αμέσως μετά να τις στεγνώσετε καλά (θυμηθείτε το tip 1).  

Tip 4: Η ηλεκτρική σκούπα βοηθάει πολύ 

Η χρήση ηλεκτρικής σκούπας μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ στη μείωση των αλλεργιογόνων ακάρεων σε έναν χώρο, αρκεί φυσικά να τη χρησιμοποιείτε τακτικά, γιατί τα ακάρεα θα βρουν τρόπο να τρυπώσουν ξανά στον χώρο.  

Tip 5: Aroxol με Ειδική Σύνθεση για Ακάρεα & Σκόρο  

Κι αφού γίνουν όλα αυτά, ώρα για τα μεγάλα μέσα…!  

Το Aroxol Σκοροκτόνο & Ακαρεοκτόνο εξοντώνει σκόρους και ακάρεα, ενώ είναι εύκολο στην εφαρμογή, σε μορφή σπρέι. Χάρη στην ισχυρή του δράση, η οποία διαρκεί 3 ολόκληρους μήνες, καταπολεμά αποτελεσματικά τους μικροσκοπικούς οργανισμούς, ενώ αφήνει στον χώρο ένα ευχάριστο άρωμα λεβάντας και χαμομηλιού!  

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και προστατέψτε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα την υγεία και την ευεξία σας από τη σκόνη και τα ακάρεα, ώστε να απολαύσετε τις χαρές και τις ομορφιές της άνοιξης τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι!  

Όλα Όσα Χρειάζεται να Ξέρετε για τα Ακάρεα και Πώς Αντιμετωπίζονται
Back to view all