Με την άνοιξη προ των πυλών, είναι η κατάλληλη στιγμή να σχεδιάσουμε όλους τους τρόπους που μπορούμε να καθαρίσουμε αποτελεσματικά το σπίτι μας. Λίγο η κούραση και οι υποχρεώσεις του χειμώνα, λίγο τα βαριά υφάσματα και τα χαλιά, έκαναν δύσκολη την απόφαση για ριζική καθαριότητα. Ο καιρός, όμως, περνά και δεν χωρά άλλη αναβολή μιας και η άνοιξη πρέπει να μας βρει με την καλύτερη διάθεση. Ώρα για καθάρισμα από γωνιάς, λοιπόν!

Για να μην αγχωθείτε, αρχικά χωρίστε το σπίτι σε ζώνες και ιεραρχήστε τις ανάλογα με τις ανάγκες τους. Για παράδειγμα το μπάνιο και η κουζίνα είναι δύο πολυσύχναστα δωμάτια, τα οποία χρειάζονται περισσότερες εργασίες, σε σχέση για παράδειγμα με το γραφείο ή την αποθήκη. Αφιερώστε λοιπόν τις μέρες που χρειάζονται σε κάθε δωμάτιο με ρεαλιστικά δεδομένα. Δεν γίνεται να τα τελειώσετε όλα μέσα σε μια μέρα και αυτό είναι αναγκαίο να το αποδεχτείτε από την αρχή για να μην απογοητευτείτε. Στη συνέχεια, ελέγξτε το ντουλάπι με τα καθαριστικά σας ώστε να μην σας λείπει τίποτα, ακόμα και προϊόντα ειδικής χρήσης.

Ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό για τις πιο βασικές εργασίες με τις οποίες πρέπει να καταπιαστείτε αλλά και τα απαραίτητα σύνεργα που θα σας βοηθήσουν να υποδεχτείτε την πιο όμορφη εποχή του χρόνου φρέσκοι και ανανεωμένοι.

Καθάρισμα ντουλάπας

Mια από τις πιο… challenging δουλειές είναι το καθάρισμα της ντουλάπας. Καθώς ο καιρός το ευνοεί, είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουμε τα συρτάρια και τα ερμάρια, έτσι ώστε να καθαρίσουμε και να συγυρίσουμε τα ερμάρια μας και να επαναφέρουμε τα ρούχα και τα αξεσουάρ μας σε τάξη. Τα χοντρά ρούχα δίνουν σταδιακά τη θέση τους στα ανοιξιάτικα, οπότε δημιουργείται περισσότερος χώρος μέσα στα συρτάρια. Βασικό είναι να φροντίσετε να προστατεύσετε την ντουλάπα από την υγρασία τοποθετώντας σε κομβικά σημεία της τους συλλέκτες υγρασίας Bison Airmax. Με την συστηματική τους χρήση μειώνουμε δραστικά την υγρασία κατά 40%, αποτρέπουμε την δημιουργία δυσάρεστων οσμών και διατηρούμε μια φρέσκα και υγιεινή ατμόσφαιρα στις ντουλάπες μας.


Καθαρισμός μούχλας σε τοίχους

Για να υποδεχτούμε την άνοιξη σε μια ολότελα ανανεωμένη ατμόσφαιρα, η υγιεινή του σπιτιού είναι πολύ σημαντική. Με τον χειμώνα και τους παθογόνους οργανισμούς να έχουν φωλιάσει σε υφάσματα και τοίχους, είναι καιρός να εντάξουμε τον σχολαστικό καθαρισμό τους στις δουλειές που θα αποζημιώσουν και την υγεία μας εκτός από την ψυχολογία μας. Προτού πλύνετε τους τοίχους σας, βεβαιωθείτε πως είναι βαμμένοι με χρώμα που επιτρέπει το πλύσιμο, έτσι ώστε να μην έχετε αποχρωματισμούς, ενώ αν διαθέτετε ατμοκαθαριστή επενδύστε στη δύναμη του ατμού για να καθαρίσει γρήγορα και υγιεινά για εσάς. Ελέγξτε ειδικά τις γωνίες και τα ταβάνια για τυχόν υπολείμματα μούχλας από την υγρασία του χειμώνα και εξολοθρεύστε τη σε μόλις 10 λεπτά με το αντιμουχλικό σπρέι Bison Mildew Remover Spray με σύνθεση ενεργού αφρού!

Είναι κατάλληλο για επίμονους λεκέδες μούχλας σε δυσπρόσιτα σημεία και για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπως: τοίχους, δάπεδα, αρμούς σε μπάνια, κουζίνες, υπόγεια, γκαράζ, προσόψεις, μπαλκόνια, γλυπτά, κ.ά.

Τέλος, για ακόμη περισσότερη προστασία και πρόληψη στην επανεμφάνιση της μούχλας ψεκάστε με το Bison Protector Spray Mould Resistant, αφού χάρη στην ειδική αντιμουχλική του σύνθεση δημιουργεί μια πανίσχυρη ασπίδα προστασίας των επιφανειών απέναντι στη μούχλα και στους μύκητες! Και το καλύτερο; Η προστασία που παρέχει το εν λόγω σπρέϊ φτάνει μέχρι και τα δύο χρόνια!

Καθάρισμα ερμαριών κουζίνας & πορτών

Με την τόσο συχνή χρήση τους, τα ντουλάπια της κουζίνας είναι φυσικό να μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο μετά το πέρας του χειμώνα. Καθαρίστε τα με ένα απαλό πανί και ένα ειδικό για την επένδυσή τους καθαριστικό, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζετε το εσωτερικό τους. Πολύ σημαντικό είναι να προσέξετε τους μηχανισμούς τους, καθώς αν τρίζουν είναι σημάδι πως έχουν σκουριάσει και σύντομα δεν θα λειτουργούν σωστά. Με λίγο WD-40 στις ενώσεις και τους αρμούς των μηχανισμών θα επιτύχετε εύκολα την καλή λίπανσή τους, έτσι ώστε να παραμείνουν λειτουργικά, αθόρυβα και όχι μόνο! Το WD-40 καθαρίζει και προστατεύει τα μέταλλα από τη σκουριά και τη διάβρωση, ενώ διεισδύει και χαλαρώνει σκουριασμένους και κολλημένους μηχανισμούς επιτρέποντας την εύρυθμη λειτουργία τους.


Γενικό καθάρισμα σπιτιού

Σειρά, λοιπόν, έχουν τα τζάμια που αποτελούν, άλλωστε, και τον καθρέφτη της καθαριότητας του σπιτιού σας. Για αυτό το τόσο σημαντικό, αλλά και απαιτητικό σημείο του σπιτιού, μιας και τα τζάμια λερώνονται πολύ εύκολα, χρειάζεστε ένα καθαριστικό που αφαιρεί άμεσα και αποτελεσματικά κάθε λιπαρή βρομιά, σκόνη και τυχόν ρύπους από πάνω τους. To Famozo διαθέτει εξελιγμένη σύνθεση που προσφέρει εγγυημένη καθαριότητα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε όλες τις λείες επιφάνειες.

Για να έχετε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, στη γενική καθαριότητα πρέπει να συμπεριλάβετε και πιο βαριές δουλειές στη γενική καθαριότητα, όπως π.χ. το σήκωμα των χαλιών ή το πλύσιμο των κουρτινών. Τα χαλιά έχουν ταλαιπωρηθεί όλον τον χειμώνα, ενώ πιθανότατα, με την άνοδο της θερμοκρασίας, να αποτελούν εστίες μικροβίων από την υγρασία και τη μη συχνή ανανέωση του αέρα τις κρύες μέρες. Με τα ειδικά καθαριστικά Carpet Cleaner 1001 και το Carpet Care της Εύρηκα η καθαριότητα διεισδύει σε βάθος, αφήνοντας ένα υπέροχο άρωμα υγιεινής και, φυσικά, κάνοντας ξανά τα χρώματα και τα σχέδια του χαλιού να λάμψουν! Τα εν λόγω καθαριστικά είναι ιδανικά και για οποιαδήποτε άλλη υφασμάτινη επιφάνεια, οπότε μη φοβηθείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σε ταπετσαρίες ή επενδύσεις επίπλων.

Σε ό,τι αφορά τις κουρτίνες, η άνοιξη τις βρίσκει επιβαρυμένες από τις εναποθέσεις σκόνης αλλά και άλλων μικροσωματιδίων από καπνό, πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και ακάρεα. Για αυτόν το λόγο είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε ένα υγρό απορρυπαντικό με βαθιά καθαριστική δράση, που σέβεται τις ίνες αλλά ταυτόχρονα να επαναφέρει την υγιεινή καθαριότητα. Το υγρό Εύρηκα Μασσαλίας είναι εξίσου αποτελεσματικό είτε για πλύσιμο στο πλυντήριο είτε για πλύσιμο στο χέρι, ενώ χάρη στο σαπούνι Μασσαλίας εγγυάται όχι μόνο λαμπερή καθαριότητα αλλά και ασύγκριτη απαλότητα στις αγαπημένες μας κουρτίνες.

Αφού λοιπόν καθαρίσουμε τις κουρτίνες σειρά παίρνουν τα κουρτινόξυλα και άλλες ψηλές ξύλινες επιφάνειες όπως το πάνω μέρος της πόρτας και οι επιφάνειες στο πάνω μέρος των ερμαριών μας, που δεν αποτελούν μέρος της εβδομαδιαίας καθαριότητας του σπιτιού μας. Το ειδικό υγρό καθαρισμού για ξύλινες επιφάνειες Roklin με Aloe Vera είναι το καθαριστικό που αγαπούν όλες οι νοικοκυρές γιατί αγκαλιάζει το ξύλο, το θρέφει και επαναφέρει τη φυσική του λάμψη, αφήνοντας παράλληλα ένα ευχάριστο άρωμα φρεσκάδας.

Όταν, λοιπόν, αποκτήσετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, είναι ώρα να απολαύσετε το ανοιξιάτικο σπίτι σας! Και ποιος καλύτερος τρόπος από το να χρησιμοποιήσετε τα αρωματικά χώρου Natural Fresh, των οποίων οι αέρινες συνθέσεις πλημμυρίζουν το σπίτι με φρεσκάδα και ανοιξιάτικα αρώματα!

Ένα ωραίο, τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ανάταση της ψυχολογίας μας που τόσο χρειαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα. Όπως είδαμε, λοιπόν, με σωστό προγραμματισμό, στρατηγικές κινήσεις και φυσικά τα κατάλληλα σύνεργα καθαρισμού, που σας περιγράψαμε παραπάνω, το νοικοκύρεμα του σπιτιού ενόψει της άνοιξης γίνεται παιχνιδάκι!

Back to view all