Η άνοιξη είναι πλέον εδώ και μας χαρίζει νέα χρώματα για να ανανεώσουμε την ντουλάπα μας. Με επιλογές που αποπνέουν αισιοδοξία, η άνοιξη εκτοξεύει τη ρομαντική αλλά και δυναμική μας αίσθηση, εμπνέοντας αλλαγές που χαρακτηρίζονται από στυλ και προσωπικότητα. Στη χρωματική παλέτα προστίθενται νέοι κωδικοί χρωμάτων που αξιοποιούν στο έπακρο την ανάγκη να εξερευνήσουμε ακόμα περισσότερες αποχρώσεις και να πειραματιστούμε. Σε αυτή τη λογική, των διαρκών εναλλαγών και ασφαλών πειραματισμών, αυτή η άνοιξη υποδέχεται μεγαλόπρεπα νέα χρώματα και συνδυασμούς που συνεπαίρνουν.

Ποια είναι, λοιπόν, τα χρώματα που υπόσχονται να συνοδεύσουν ιδανικά τη νέα εποχή;

Το χρώμα της χρονιάς από την Pantone, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα χρωμάτων στην οποία ορκίζονται όλοι οι γραφίστες και σχεδιαστές παγκοσμίως, ακούει στο ευφάνταστο όνομα Very Peri και αποτελεί για πρώτη φορά στον κατάλογο της αναγνωρισμένης πλατφόρμας όχι μια έτοιμη λύση, αλλά μια επιλογή φτιαγμένη κυριολεκτικά από την αρχή.

Η δυναμική αυτή απόχρωση υποκλίνεται αμφίπλευρα στο εναλλακτικό μοβ και το επαναστατικό κόκκινο θέλοντας να σημειώσει πως το 2022 είναι ένα έτος σημαντικών (και ίσως ιστορικών) αλλαγών τόσο στα μικρά όσα και στα μεγάλα που γίνονται γύρω μας. Το Very Peri αποτελεί την απτή ενθάρρυνση ενίσχυσης της ευρηματικότητας και της φαντασίας, μέσα από έναν κόσμο που ενώνει την αξιοπιστία του μοβ με την πρωτοπορία του κόκκινου. Με αυτόν τον τρόπο μεταφράζουμε όσα συμβαίνουν με μεγαλύτερη φωτεινή διάθεση και αποφασιστικότητα, ενώ παράλληλα εκφραζόμαστε πηγαία μέσα από ένα χρώμα που ακολουθεί όλο το ανθρώπινο συναισθηματικό φάσμα.

Εκτός από το Very Peri, βέβαια, σημαντική παρουσία στα κατεξοχήν νέα χρώματα της άνοιξης έχουν και breakthrough αποχρώσεις όπως το πολυμορφικό  Kelly Green, το μοδάτο Limeade, το λαμπερό Citrus Orange, το ρομαντικό Bubblegum candy, το εκτυφλωτικό Lemon Squeeze, το ρομαντικά έντονο Orchid Flower και το παιχνιδιάρικο Butter-Popcorn-esque. Πρόκειται για αποχρώσεις προσαρμοσμένες στο να αναβαθμίζουν αισθητικά την καθημερινότητα με τόνους που μοιάζουν οικείοι αλλά και εντελώς νέοι!

Για να διατηρηθούν, ωστόσο, λαμπερά και ολοκαίνουρια τα χρώματα αυτά κυρίως πάνω στα υφάσματα, είναι απαραίτητο να ανανεώνονται με τα σωστά προϊόντα για την φροντίδα των ρούχων που προστατεύουν και κλειδώνουν το χρώμα ακόμα και μετά από πολλές χρήσεις και πλύσεις. Τα απορρυπαντικά Εύρηκα Μασσαλίας, με ένζυμα νέας γενιάς, συμβαδίζουν πλήρως με την ανάγκη να διατηρούνται τα χρώματα όσο το δυνατόν πιο ζωηρά για περισσότερο χρονικό διάστημα. Διατηρούν αναλλοίωτη την υφή των υφασμάτων. Η σωστή πλύση βοηθά σημαντικά στο να παραμένουν τα χρώματα ζωντανά όπως την πρώτη μέρα. Σε συνδυασμό με το ιδίου αρώματος μαλακτικό Εύρηκα Μασσαλίας Secrets, τα ρούχα μένουν μαλακά και μοσχοβολούν.

Χρήσιμες συμβουλές:

  • Σε λεκέδες στα ρούχα που δεν φεύγουν με απλό πλύσιμο, προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσετε τοπικά, πάνω στον λεκέ ενισχυτικά πλύσης Εύρηκα, πριν το βάλετε στο πλυντήριο.
  • Ακολουθήστε πάντα κατά το πλύσιμο τις οδηγίες του ίδιου του ρούχου που θα βρείτε στην ετικέτα. Το ίδιο ισχύει και για το σιδέρωμά τους.
  • Μην χρησιμοποιείτε περισσότερη ποσότητα υγρού πλυσίματος από αυτή που συστήνεται.
  • Προτιμήστε να στεγνώνετε τα ρούχα στον φυσικό αέρα, αξιοποιώντας την αυξανόμενη θερμότητα του ήλιου και τη μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας. Αποφύγετε, όμως, να απλώνετε τα ρούχα όταν ο ήλιος είναι πολύ δυνατός ή να τα ξεχνάτε στο σχοινί γιατί η άμεση έκθεση ξεθωριάζει τα χρώματα.
  • Οι μεγάλες θερμοκρασίες ταλαιπωρούν περισσότερο τα υφάσματα, οπότε αν δεν υπάρχουν πολύ σκληροί λεκέδες, επιλέξτε χαμηλότερες.
  • Ακόμα και αν είναι όλα πολύχρωμα, δεν σημαίνει πως έχουν τις ίδιες απαιτήσεις στο πλύσιμο. Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, τα χρωματιστά σας ρούχα επιλέξτε να πλύνετε μαζί αποχρώσεις που δεν είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.
  • Αν θέλετε να πλύνετε κάτι για πρώτη φορά, καλό είναι να το κάνετε στο χέρι ή να το βάλετε σε ξεχωριστή ειδική πλύση. Μετά από δύο τρία πλυσίματα, όταν το χρώμα θα έχει σταθεροποιηθεί, είναι ασφαλές να το βάλετε και στο πλυντήριο.
  • Τα πολύ έντονα patterns καλό είναι να πλένονται αναποδογυρισμένα, έτσι ώστε να μην ξεθωριάζει το χρώμα τους.
  • Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, ιδιαίτερα αν πλένετε κάποιο καινούριο χρωματιστό ύφασμα μαζί με άλλα ρούχα, χρησιμοποιήστε χρωμοσυλλέκτη Εύρηκα Color Block. Οι λεγόμενες χρωμοπαγίδες φυλακίζουν ικανοποιητικά το χρώμα και αποτρέπουν τις διαρροές του.

Προσέχοντας τα ρούχα μας από τη φθορά, δεν προστατεύουμε μόνο τα χρώματα αλλά και τη διάρκεια της ζωής τους. Και συνεισφέροντας, με αυτόν τον τρόπο, στην επιμήκυνση του κύκλου ζωής τους, τελικά δεν ωφελούμε μονάχα το στυλ μας και την τσέπη μας, αλλά και τον ίδιο τον πλανήτη μιας και η βιωσιμότητα αποτελεί μια σύγχρονη αξία που επιβάλλει η περιβαλλοντική μας συνείδηση. Τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά της Εύρηκα είναι οι ιδανικοί σύμμαχοι για να ζήσουν φέτος τα ρούχα μας την πιο πολύχρωμη και λαμπερή άνοιξη!

Τα ανοιξιάτικα χρώματα της μόδας και πώς να διατηρήσεις τη ζωηρότητά τους!
Back to view all