Το όνομα της Εύρηκα είναι γνωστό και αγαπητό σε κάθε νοικοκυριό για πάνω από 63 χρόνια, και όχι άδικα. Δεκαετίες τώρα, η εταιρία Εύρηκα συνώνυμη της καθαριότητας και της ολοκληρωμένης φροντίδας του σπιτιού εκτελεί με συνέπεια και ευθύνη μια άκρως επιτυχημένη συνταγή που καθιστά τις μάρκες μας διαχρονικά αγαπημένες.  

Ήταν το 1959 όταν ο ιδρυτής Ξάνθος Σαρρής υιοθέτησε την αρχιμήδεια έκφραση «Εὕρηκα, εὕρηκα!» και εμπνεύστηκε από αυτή το πνεύμα της νεοσύστατης κυπριακής εταιρείας του. Το καινοτόμο υπερλευκαντικό Εύρηκα κατακτά τότε τις αγορές και δεν αργούν να τελεστούν τα εγκαίνια του πρώτου χημικού εργοστασίου της εταιρείας στην Αμμόχωστο αλλά και η σύσταση της ομότιτλης εταιρείας και στην Ελλάδα. Εύρηκα Υγρό πιάτων, Famozo, Aroxol, Τικ Τακ είναι λίγες μονάχα από τις μάρκες που κάνουν τότε την Εύρηκα αγαπητή και δημοφιλή στους καταναλωτές. Η επέκταση των επιχειρηματικών σχεδίων υλοποιείται με την ίδρυση του εργοστασίου Safeway Foods και τη σημαντική διείσδυση στην κυπριακή αγορά και στον τομέα των τροφίμων με το ΜΟΝΑΜΙ. Με την κατάληψη της Αμμοχώστου, βέβαια, η λειτουργία των εργοστασίων εγκαταλείπεται. Με ορμητήριο πια τη Λεμεσό, χτίζει από την αρχή την εταιρεία προσκαλώντας το προσωπικό του στην επανεκκίνηση στη Λεμεσό και διατηρεί παρά τις αντιξοότητες, την εμπορική αξία που με τόσο κόπο είχαν κερδίσει οι μάρκες Εύρηκα τα προηγούμενα χρόνια. Με τη λειτουργία του χημικού εργοστασίου στον Βόλο λανσάρονται νέες μάρκες, όπως το Roklin και το Fioro, και η εταιρεία ξεκινά τις πρώτες της εξαγωγές στις αραβικές χώρες, την κεντρική αλλά και την ανατολική Ευρώπη. 

Ορόσημο στην εξέλιξη της εταιρείας αποτελεί η αλλαγή της σκυτάλης στον γιο του Ξάνθου Σαρρή, Νίκο, αλλά και στον ορισμό του Χριστόδουλου Νεόφυτου ως Γενικού Διευθυντή της εταιρείας. Οι δεκαετίες 1980 και 1990 φέρνουν νέα λανσαρίσματα προϊόντων, επεκτάσεις των ήδη υπαρχουσών μαρκών, αλλά και νέες συνεργασίες, που διευρύνουν εντυπωσιακά το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Εύρηκα σε όλους τους τομείς οικιακής φροντίδας, όπως φροντίδα ρούχων και σπιτιού, υγιεινή & απολύμανση, προστασία από τα έντομα και άλλα. Το 2005, η εταιρεία εξαπλώνεται και στη Ρουμανία, διευρύνοντας πλέον την πολυεθνική δυναμική της, και αναλαμβάνει διανομές για λογαριασμών καταξιωμένων τρίτων εταιρειών όπως Septona, Castania κ.α. 

Ως οικογενειακή επιχείρηση με αμιγώς ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, όλοι εμείς, οι άνθρωποι της Εύρηκα, πιστεύουμε πως μέσα από τη φροντίδα των μικρών καθημερινών στιγμών μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές στην ποιότητα της ζωής μας. Ειδικά σε έναν σύγχρονο κόσμο που συνεχώς αλλάζει, η πίστη πως πρέπει να επαληθεύουμε διαρκώς την εμπιστοσύνη των πελατών μας αποτελεί πάγια ανάγκη αλλά και βασική αρχή των εταιρικών μας αξιών. 

Οι άνθρωποί μας, είναι η έμπνευση και η δύναμή μας, για αυτό και η εταιρεία διαθέτει μια πολύ ισχυρή οικογενειακή κουλτούρα που αφομοιώνεται άψογα στην εταιρική της εξέλιξη. Σε αυτό το πλαίσιο δεν σταματάμε να εφαρμόζουμε πολιτικές και προγράμματα που παράλληλα με το χαρτοφυλάκιό μας, αναπτύσσουν και τους ανθρώπους που βοηθούν καθημερινά προσφέροντάς μας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Με επιμορφώσεις, ευκαιρίες εξέλιξης, ανοιχτή επικοινωνία, ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και φυσικά την εξασφάλιση ενός απόλυτα ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας είμαστε έμπρακτα δίπλα τους.  

Η πίστη μας στους ανθρώπους και τις κοινότητες παραμένει χρέος και συνεπάγεται ευθύνη, για αυτό και κάθε αναπτυξιακός μας στόχος είναι απόλυτα συνδεδεμένος με αυτή. Μέσα από χορηγίες σε ιδρύματα και ΜΚΟ, στηρίζουμε τον συνάνθρωπο και βελτιώνουμε την καθημερινότητα με έργα. Την ίδια στιγμή, στηρίζουμε το περιβάλλον και αποσυνδέουμε τις πρακτικές μας με καθετί δεν υπηρετεί τις αρχές της βιωσιμότητας και της αειφόρου ανάπτυξης. Ως εταιρεία που έρχεται σε άμεση επαφή με τη χρήση των πλαστικών και την επεξεργασία χημικών, εξελισσόμαστε συνεχώς με επενδύσεις σε νέους τρόπους παραγωγής, ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής διαχείρισης που μειώνουν αισθητά το ανθρακικό αποτύπωμά μας. Επιπλέον, ως ιδρυτικό μέλος της Green Dot Κύπρου και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ Α.Ε.), συμβάλλουμε καθοριστικά στην ορθή διαχείριση και την ανάκτηση αποβλήτων συσκευασιών. 

Σήμερα, με εξαγωγές σε πάνω από 20 χώρες, δύο ιδιόκτητα εργοστάσια σε Βόλο και Βουκουρέστι και πάνω από 60 χρόνια εμπειρίας, είμαστε περήφανοι που δεν σταματάμε να υπηρετούμε στιγμή το αρχικό όραμα του ιδρυτή μας “άνθρωπος-ποιότητα-εμπιστοσύνη”. Με συνέπεια και πάντα στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας και της καινοτομίας, κοιτάμε κατάματα το μέλλον και αντιπαρερχόμαστε εύστοχα στις προκλήσεις των καιρών.   

Με αίσθημα ευθύνης για την ιστορία που έχουμε πίσω μας αλλά και για τους στόχους που συνεχώς χτίζουμε, υλοποιούμε το όραμα να είμαστε πιο κοντά στους ανθρώπους και φέρνουμε σε κάθε σπίτι λύσεις προσιτές που απαντούν αποτελεσματικά στις ανάγκες της καθημερινότητας.  

Μετά από 60 και πλέον χρόνια προσπάθειας και σχέσης με το κοινό μας, με περηφάνια λέμε πως η Εύρηκα είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ολοκληρωμένης φροντίδας για το σπίτι!  

 

 

Back to view all