Σαν να μην είχες αρκετά πράγματα στο κεφάλι σου ως νέα μανούλα, πρέπει να βρεις χρόνο και για να αναζητήσεις ποια είναι τα καταλληλότερα προϊόντα για το τάισμα του μωρού σου. Το να επιλέξεις το κατάλληλο νερό για την προετοιμασία του φαγητού και της φόρμουλας γάλακτος, ή απλά για κατάποση, είναι εξίσου σημαντικό όσο όλες οι αποφάσεις που παίρνεις για το καλό του μικρού σου.

Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε την ερευνά σου λίγο πιο εύκολη και να σου εξηγήσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το βρεφικό νερό BebeLita και για ποιο λόγο πρέπει να το επιλέξεις.

Ποια η διαφορά του βρεφικού νερού από τα άλλα;

Όπως προαναφέραμε, το να ξέρεις ποιο νερό πρέπει να χρησιμοποιείς είναι ζωτικής σημασίας, για να διασφαλίσεις ότι το μικρό σου αγγελούδι θα αναπτυχθεί με υγιή τρόπο.  Πιθανόν να σκέπτεσαι πως όλα τα νερά φαίνονται τα ίδια, αλλά σίγουρα δεν περιέχουν τα ίδια συστατικά. Αρκετοί τύποι νερού περιέχουν υψηλότερα επίπεδα ορισμένων μεταλλικών στοιχείων, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη των δοντιών του μωρού σου.

Η Αμερικανική Οδοντιατρική ‘Ένωση εξέφρασε αρκετές φορές την ανησυχία της σχετικά με την παροχή νερού σε βρέφη που περιείχε έντονες συγκεντρώσεις φθορίου (White, 2019). Αν και το φθόριο συχνά θεωρείται καλό, τα υψηλά επίπεδα σε τόσο μικρή ηλικία μπορεί να προκαλέσουν φθορίωση του σμάλτου ή των δοντιών. Τι εννοούμε με αυτό; Ότι μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό στα δόντια του μωρού. Δηλαδή λευκές κηλίδες ή ραβδώσεις που θα είναι εμφανής στο σμάλτο των δοντιών του νηπίου (Hujoel et al., 2009).

Επειδή τα περισσότερα παρασκευάσματα βρεφικής φόρμουλας περιέχουν ήδη όσο φθόριο χρειάζεται το μικρό σου, είναι σημαντικό να μην ετοιμάζεις το γάλα με νερό που περιέχει υψηλά επίπεδα φθορίου. Το βρεφικό νερό BebeLita, είναι ότι πιο αγνό για το μωράκι σου αφού περιέχει χαμηλά επίπεδα σε νάτριο και φθόριο, έτσι είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση και για την προετοιμασία της φόρμουλας ή των φαγητών.

Γιατί να χρησιμοποιήσεις βρεφικό νερό και όχι νερό της βρύσης ή από μηχανές πώλησης νερού;

Το νερό το οποίο προμηθευόμαστε από τις μηχανές πώλησης νερού ή από την βρύση του σπιτιού μας, πολλές φορές μπορεί να περιέχει τοξίνες και βακτήρια. Αυτό το καθιστά αυστηρώς ακατάλληλο και μη ασφαλές για κατανάλωση από τα βρέφη.

Το να βράσεις απλά το νερό της βρύσης και να υποθέσεις ότι τώρα είναι ασφαλές, δεν συστήνεται. Τα μέταλλα που εμπεριέχονται, όπως είναι ο σίδηρος ή τα νιτρικά άλατα παραμένουν. Ακόμη, το βράσιμο όχι μόνο δεν θα το αποστειρώσει, αλλά μπορεί να προκαλέσει την αύξηση της συγκέντρωσης αυτών των μετάλλων.

Το κρυστάλλινο νερό BebeLita προέρχεται από την φυσική πηγή U-1 στην περιοχή RudaHuta της επαρχίας Lubelskie στην Πολωνία. Είναι ιδανικό για νεογέννητα και από μαμάδες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμούΚατάλληλο για κατάποση αλλά και για την παρασκευή γευμάτων, χωρίς να χρειάζεται βράσιμο. Το βρεφικό νερό BebeLita, είναι διαθέσιμο σε όλες τις υπεραγορές σε συσκευασίες του 0,5L και του 1,5L.

Ακόμη και στις βόλτες σου το μόνο που θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου είναι το BebeLita, αρκετή υπομονή και αγάπη!

Πατήστε εδώ για δείτε το σχετικό βίντεο.

 

References
Hujoel, P., Zina, L., Moimaz, S., & Cunha-Cruz, J. (2009). Infant Formula and Enamel Fluorosis. The Journal of the American Dental Association, 841-854
White, J. (2019, July). What Kind of Water is Best for Baby Formula? Retrieved from Very well family: https://www.verywellfamily.com/what-water-to-use-for-formula-284337

Back to view all