Τίποτα δεν συγκρίνεται με μία όμορφη καλοκαιρινή βραδιά στον εξωτερικό σας χώρο, παρέα με καλούς φίλους ή την οικογένειά μας. Και ενώ η αρμονία της φύσης που ησυχάζει υπό το νανούρισμα των γρύλων μας χαλαρώνει και μας ηρεμεί υπάρχει ένας ήχος που σαν φτάνει στα αυτιά μας σημαίνει την εκτροπή κάθε αρμονίας και την προετοιμασία… για μια “εμπόλεμη σύρραξη” που μπορεί να χαλάσει το βράδυ και τη διάθεσή μας.

Η σαφής οικολογική στροφή που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια επιτάσσει λιγότερο παρεμβατικούς τρόπους που στηρίζονται περισσότερο στην απώθηση παρά στην εξολόθρευση αυτών των αδιάκριτων φτερωτών επισκεπτών.

Διαβάστε παρακάτω μερικούς από τους δημοφιλέστερους και αποτελεσματικότερους τρόπους που μπορείτε να δοκιμάσετε για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια και να χαρείτε ξανά ήσυχα καλοκαιρινά βράδια.

 

  1. Τα κουνούπια ως γνωστόν λατρεύουν το νερό γι’ αυτό και ξεκινούν τις… περισσότερες και σφοδρότερες επιδρομές τους τις ώρες πού πέφτει η δροσιά. Για να μπορέσετε, λοιπόν, να μειώσετε τα επίπεδα υγρασίας στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας, φροντίστε να ποτίζετε τα φυτά και τις γλάστρες σας νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, τις ώρες δηλαδή πού παρατηρείται μειωμένη ανάμειξη των επιπέδων υγρασίας και ζέστης, ενός κοκτέιλ δηλαδή που λατρεύουν τα κουνούπια.

 

  1. Στην ίδια λογική κινείται και η πρακτική της απομάκρυνσης τυχόν λιμναζόντων νερών που παραμένουν κάτω από τα πιατάκια στις γλάστρες αλλά και στις εξωτερικές σωληνώσεις και υδρορροές του σπιτιού. Βεβαιώνοντας πως τα παραπάνω παραμένουν καθαρά και στεγνά, αποκόπτετε αποτελεσματικά και την οποία τροφοδοσία με νερό στα κουνούπια.

  1. Σιτρονέλλα, ευκάλυπτος, γεράνι, βασιλικός, αρμπαρόριζα/κιούλι, δεντρολίβανο, λεβάντα, λουΐζα και κατιφές αποτελούν τα φυτικά σας όπλα στη μάχη με τα κουνούπια. Το εξαιρετικά έντονο άρωμά τους λειτουργεί σαν ένα πανίσχυρο φυσικό απωθητικό που επηρεάζει και προσβάλλει την ευαίσθητη όσφρησή τους κρατώντας τα μακριά. Αν θέλετε λοιπόν να τα απομακρύνετε, φροντίστε να βάλετε σε στρατηγικά σημεία του κήπου ή περιμετρικά σε αυτόν αρκετά γλαστράκια από τα παραπάνω φυτά. Την ίδια στιγμή που ο κήπος σας θα μοσχοβολάει υπέροχα και μεθυστικά αρώματα, οι φτερωτοί μπελάδες θα χτυπούν πάνω στο αόρατο πλέγμα προστασίας που έχουν ορθώσει με τα αρώματά τους τα πανέμορφα αυτά φυτά.

 

  1. Τα μοναδικά νέα κεριά AROXOL NATURAL με 100% φυσικά αιθέρια έλαια συνθέτουν μια αόρατη ασπίδα προστασίας σε όλους τους χώρους.

Τα νέα κεριά AROXOL NATURAL, ιταλικής παραγωγής και προέλευσης, δεν περιέχουν βλαβερές/χημικές εντομοκτόνες ουσίες αλλά 100% φυσικά αιθέρια έλαια και διώχνουν μακριά τους ενοχλητικούς μπελάδες, με τη δύναμη της φύσης.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα κεριά AROXOL NATURAL είτε με φυσικό αιθέριο έλαιο σιτρονέλλας, είτε ευκάλυπτου.

Η σιτρονέλλα αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα έλαια για την απώθηση των κουνουπιών τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας ενισχυμένη δράση κατά την καύση της. Το κερί AROXOL NATURAL Σιτρονέλλα περιέχει όλα τα οφέλη του εν λόγω φυτού σε ένα 100% ανακυκλώσιμο και πανέμορφο δοχείο από μπαμπού, ενώ το χοντρό φυτίλι του διασφαλίζει εξαιρετική αντοχή στο αέρα. Είναι, λοιπόν, η ιδανική επιλογή για τον κήπο και τη βεράντα. Μην ξεχάσετε να βάλετε το δοχείο στην ανακύκλωση όταν λιώσει το κερί!

Παράλληλα και ο ευκάλυπτος έχει αρχίσει σιγά σιγά να αποκαλύπτει τη σημαντική του δράση στην ενίσχυση της ανθρώπινης υγείας (βλ. λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού), ενώ το δυνατό του άρωμα αναδίδει μια ανυπόφορη οσμή προς τους ενοχλητικούς επισκέπτες. Το κομψό, υψηλής ποιότητας πήλινο δοχείο τερακότας του AROXOL NATURAL Ευκάλυπτος είναι εμποτισμένο με 100% φυσικό αιθέριο έλαιο κερί, ενώ είναι κατάλληλο για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Η απόλυτα φυτική σύσταση των κεριών AROXOL NATURAL τα καθιστά μια μη φαρμακευτική και χωρίς χημικά αρώματα λύση, ιδανική για σπίτια που έχουν παιδιά ή κατοικίδια ζώα. Παράλληλα διακοσμούν υπέροχα το χώρο ακολουθώντας τη γενική αισθητική της επιλογής σας!

Οι καλοκαιρινές στιγμές είναι τόσο πολύτιμες για τη συναισθηματική και σωματική μας αναζωογόνηση για να τις σπαταλάμε στο κυνήγι…φτερωτών επισκεπτών. Ακολουθώντας τις παραπάνω λύσεις, με εύκολο, προσιτό και έξυπνο τρόπο μπορούμε να υιοθετήσουμε τακτικές που τα απωθούν, ενώ με την αγορά των κεριών AROXOL NATURAL, βγάζουμε εντελώς εκτός καλοκαιρινού κάδρου τους ενοχλητικούς επισκέπτες!

Back to view all