Μελέτες δείχνουν πως ο νέος ιός COVID-19 (κορονοϊός) επιβιώνει πάνω σε μολυσμένες επιφάνειες, όπως αλουμίνιο, ξύλο, χαρτί, πλαστικό και γυαλί. Αυτή, λοιπόν, η διάρκεια δυνατής μετάδοσης του ιού τον καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο στον γενικό πληθυσμό αλλά και τις πιο ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.

 

Πέραν από την αποφυγή όσων έχουν εκδηλώσει συμπτώματα ή παρουσιάζονται ως δυνητικοί φορείς, οφείλουμε να είμαστε σχολαστικοί με την καθαριότητα και υγιεινή και των χώρων και επιφανειών που μπορεί να έχουν μολυνθεί. Η επαφή με κάποια μολυσμένη επιφάνεια και η άμεση επαφή με τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη μπορεί να αποδειχτεί αρκετή για τη μετάδοση του ιού, κάτι που ισχύει βέβαια σε όλες τις περιπτώσεις εξάρσεων παρόμοιων ιογενών επιδημιών.

 

Πέρα από τους γενικούς κανόνες υγιεινής που εκδίδουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι αρμόδιοι φορείς του κράτους (π.χ. καλό πλύσιμο χεριών, αποφυγή κλειστών χώρων), είναι απαραίτητο να θωρακίσουμε και το σπίτι μας από πιθανούς επιβλαβείς εισβολείς. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το πετύχουμε αυτό από τη σωστή και σχολαστική απολύμανση των ιδιωτικών μας χώρων με διάφορα απολυμαντικά που έχουν κατασκευαστεί από υποχλωριώδες νάτριο, υπεροξείδιο του υδρογόνου ή αιθανόλη.

 

Τα χερούλια της πόρτας, τα remote controls, οι πετσέτες αλλά και οι επιφάνειες που έρχονται σε άμεση επαφή με τρόφιμα ή το σώμα μας (π.χ. πάγκοι κουζίνας, κρεβάτια και είδη υγιεινής στο μπάνιο) είναι οι κορυφαίοι συλλέκτες μικροβίων μέσα στο σπίτι, γι’ αυτό και απαιτείται η συστηματική απολύμανσή τους με το κατάλληλο απολυμαντικό. Η ιδανικότερη πρόταση της αγοράς αυτή τη στιγμή στον τομέα αυτό είναι το Roklin Antibacterial αλλά και το απολυμαντικό Topine Plus της Εύρηκα που σκοτώνουν το 99,9% των μικροβίων.

Η οικογένεια της Εύρηκα, καλύπτει μια ευρεία γκάμα επιφανειών, με εξειδικευμένα προϊόντα απόλυτα στοχευμένα σε συγκεκριμένα, ευπαθή σε μικρόβια σημεία του σπιτιού. Ειδικότερα:

  • Το Roklin Antibacterial Υγρό γενικού καθαρισμού, με απίθανο άρωμα ωκεανού ή λουλουδιών, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για καθημερινή καθαριότητα και απολύμανση! Η δραστική του σύνθεση απολυμαίνει εξολοθρεύοντας το 99.9% των μικροβίων, προστατεύοντας τις επιφάνειες για πολλές ώρες.
  • Από την άλλη, το Roklin Antibacterial Πολυκαθαριστικό Spray με την εργονομική του σχεδίαση είναι απόλυτα εύχρηστο σε κάθε επιφάνεια, ψεκάζοντας τις επιφάνειες ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία.
  • Για τον απαιτητικό χώρο του μπάνιου υπάρχει και η εξειδικευμένη πρόταση του Roklin Antibacterial Spray για το μπάνιο που με την αντιβακτηριδιακή του δράση καθαρίζει αποτελεσματικά και δρα κατά των αλάτων αποτελώντας έτσι τον καλύτερο σύμμαχό σας στον πόλεμο κατά των μικροβίων!
  • Το Topine Plus μικροβιοκτόνο – απολυμαντικό χωρίς χλώριο, δίνει λύση στο πρόβλημα της απολύμανσης του σπιτιού σκοτώνοντας το 99.9% των βακτηριδίων. Είναι κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες και παράλληλα ασφαλές στην καταπολέμηση των μικροβίων για κάθε χώρο του σπιτιού.

 

Ξεπερνώντας τον ανώφελο πανικό, λοιπόν, η σωστή ενημέρωση για όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για την προστασία αλλά και την αναχαίτιση της μετάδοσης είναι η καλύτερη ασπίδα μας απέναντι σε κάθε ιό!

Back to view all